Wegens succes eerder gesloten

Ook lange files voor mega-aardbeien drive-in Gelredome

Tholen - "Wegens het overweldigende succes zijn we helaas genoodzaakt eerder te sluiten", meldde het Gelredome gisteravond twee uur voor de officiële sluitingstijd. Vijf dagen lang is het stadion/theater omgetoverd tot een AardbeienDome: een aardbeien drive-in gecombineerd met een licht en geluidsshow. "Ik heb 2,5 uur in de rij gestaan maar het was heerlijk", meldt één van de bezoekers. "Een feestje voor de kids", meldt een ander. 

Vroeger had je aardbeienkraampjes langs de weg, sinds de corona-uitbraak poppen er steeds meer aardbeien drive-ins op. Het concept dat Jan en Birgitte van den Elzen in Uden als eerste in Nederland neerzetten, wordt al door tientallen Nederlanders gekopieerd. Wat lekkers halen bij de drive-in of drive-thru is een geliefd en veilig uitje in deze tijden en consumenten lijken het niet erg te vinden daarvoor uren in de rij te staan. Zeker niet als de beloning voldoet aan de verwachtingen. "Ruim 2 uur wachten voor een bakje aardbeien.. Ze moeten wel heel erg lekker zijn😂", post een bezoeker en later "En dat waren ze!"

De dagverse aardbeien komen rechtstreeks van teler Genson uit Sint-Oedenrode. "Wij zijn benaderd door cateraar Speyz die het event in samenwerking met het GelreDome heeft georganiseerd. Ze waren op zoek naar een leverancier die een serieuze hoeveelheid aardbeien kon leveren en flexibel mee kon denken. Dat is de reden dat ze bij ons terecht zijn gekomen. Wij leveren dagelijks de verse aardbeien, Speyz verwerkt een deel van de aardbeien in smoothies, milkshakes en aardbeien in chocolade", vertelt Marie-Louise van de Genson-Group.

GelreDome directeur Hèrald van de Bunt gaat er niet rijk van worden, zegt hij tegen De Gelderlander. Het evenement helpt huiscateraar Speys en evenementenbureau LOC7000 door magere tijden heen. Maar als het een succes blijkt komt er mogelijk wel een vervolg. 

 

Klik hier voor het artikel in De Gelderlander over de AardbeienDome, dat ook een filmpje bevat

Voor meer informatie
Genson
Rijtvenweg 8a
5491 PJ Sint-Oedenrode
T: +31 (0)413 20 92 54
www.genson.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven