Dineerkasjes vinden hun weg naar Denemarken

De coronaproof dineerkasjes die begin deze maand in Nederland het nieuws haalden, zijn ook in Denemarken ontdekt. Het 'idee uit Amsterdam' volgens Deense media is opgepikt in Kopenhagen waar twee pop-up, coronaveilige 'kasrestaurants' dit weekend open gaan. 

Door inzet van onder andere Claus Meyer wordt het concept nu ook in Denemarken getest. Meyer werkt samen met het kassenbedrijf Juliana Drivhuse en hij heeft twee plekken in Kopenhagen gevonden waar hij dit opvallende idee ten uitvoer kan brengen.

In de wijk Frederiksberg komt een pop-up restaurant met vier kassen en bij de haven komen acht kassen te staan. De gedachte achter het concept is dat de kassen maximale bescherming bieden tegen corona, terwijl het tegelijkertijd een antwoord is op uit eten gaan in ‘het nieuwe normaal’.

De twee pop-ups in Kopenhagen zullen niet alleen qua locatie maar ook qua voedsel verschillen. In de kassen in Frederiksberg, voor Meyers Deli, kun je van 9 uur ’s ochtends tot het avondeten eten bestellen bij het à-la-carterestaurant. Er moet wel van tevoren gereserveerd worden.

Bij de haven wordt het menu door een chef-kok samengesteld: een vijfgangenmenu als ontbijt en ’s avonds een zesgangenmenu. Over het menu zegt kok Anika Madsen: “Als we nu, met de crisis in ons achterhoofd, niet nadenken over lokaal en seizoensgebonden eten, dan gooien we onze eigen glazen in.” In iedere kas is plaats voor gezelschappen tot vier personen.

Bron: avisen.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven