Team AuTomatoes zit in de eindsprint na discussie over belichting in april

De Autonomous Greenhouse Challenge nadert de eindstreep. Over minder dan twee weken wordt de winnaar bekend gemaakt. Team AuTomatoes is hard bezig om tijdens hun eindsprint de gewasopbrengst zo hoog mogelijk te krijgen en tegelijkertijd de gewaskwaliteit en smaak te behouden.

Team AuTomatoes bestaat uit consultants, data scientists, engineers, onderzoekers en studenten van TU Delft, Van der Hoeven Horticultural Projects, KeyGene en Hoogendoorn Growth Management. Alle teamleden zijn experts in hun kennisgebied en hebben verschillende perspectieven, wat soms zorgde voor verhitte discussies.

Tijdens de Challenge testten de teamleden elkaar regelmatig om er zeker van te zijn dat wat zij als de waarheid aannamen, inderdaad de waarheid was. Zo was er in april veel discussie over de algoritmes die de belichting regelen. Wanneer moet de belichting ingeschakeld worden? En welke lichtniveaus moeten worden gehandhaafd?

Balans
Het sleutelwoord om de Challenge voor team AuTomatoes te beschrijven is balans, menen de betrokken. "We moeten de juiste balans van groeifactoren vinden, om zo een gebalanceerd kasklimaat en een gebalanceerd gewas te realiseren. Daarnaast moeten we de juiste balans vinden tussen kwaliteit en kwantiteit om de hoogst mogelijke nettowinst te behalen."

Hiervoor hebben zij besloten dat de smaak en kwaliteit van de tomaten leidend zijn. Tomaten van goede kwaliteit met een goede smaak leveren immers een betere prijs op. Echter, tegelijkertijd moest kwantiteit niet vergeten worden. Bij het vinden van de juiste balansen besloot het team niet voor de makkelijke weg te gaan, maar juist de grenzen op te zoeken: tot waar kunnen we gaan?

Dankzij hun verschillen hebben de teamleden veel van elkaar geleerd en zo hun kennis en expertise ontwikkeld tijdens de Challenge. Dit leidde tot nieuwe idee├źn waarmee ze nieuwe oplossingen hebben ontwikkeld die telers kunnen gebruiken om de gewasgroei te optimaliseren. Deze oplossingen zullen na afloop van de Challenge gedeeld worden.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven