Eerst gokker, nu indoor farmer

Vijf jaar lang begaf Ray Poh zich onder de zeer rijke gokkers in Macau, 'de gokhoofdstad van de wereld', gelegen in een speciale bestuurlijke regio van China. Hij had een lucratieve carrière en kreeg de mogelijkheid om vaak te reizen. Maar in 2015 gaf hij dat allemaal op.

“Ik dacht erover na om hier verder mee te gaan,” zegt Poh, die in Australië heeft gestudeerd sinds hij 12 jaar oud was. “Maar aan het eind van die vijf jaar besefte hij dat hij het grootste deel van zijn leven ver weg had gewoond van zijn moeder, die in Singapore woont. Dat was een van de belangrijkste redenen om te stoppen.”

Het duurde een jaar voor hij de sector helemaal vaarwel had gezegd, maar in 2016 had Poh besloten zijn carrière een andere richting op te sturen: die van urban farming.

Zijn hydroponics-bedrijf, Artisan Green, is gespecialiseerd in de teelt van babyspinazie. Het bedrijf van bijna 300 m² ligt in Kalling, Singapore. De gehele installatie ervan kostte Poh bijna 1 miljoen dollar.

Artisan Green werd in 2018 opgericht, maar een jaar eerder kondigde Singapore al aan dat ze in 2030 30% van de voedingsbehoefte in Singapore lokaal geteeld wilde hebben. Er is dus een toename van indoor farms die op zoek zijn naar duurzame methodes om producten lokaal te telen.

Familiebedrijf
Hoewel casino’s nooit zijn interesse hadden, haalde zijn moeder hem na zijn afstuderen over om toch het familiebedrijf in te stappen. “Ik dacht erover om in het bankwezen te gaan, maar de gedachte aan een kantoorbaan vond ik niet heel aantrekkelijk. We spraken erover en ze zei dat ik dit gewoon een kans kon geven. Mijn vader had hulp nodig in het bedrijf en wellicht kon ik hem ondersteunen.”

Eerst deed hij business development voor het productiebedrijf van zijn vader waar gokautomaten werden gemaakt. Naarmate hij meer bezig ging met productontwerpen kreeg hij meer interesse in de sector, zegt hij.

Lees meer op Channel News Asia (Cindy Co) 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven