productieplanningsoftware

"In tijden van contactminimalisatie bewijst software zijn kracht"

In tijden van Covid-19 zoeken steeds meer bedrijven naar een oplossing om hun technische productiefaciliteiten (bijvoorbeeld productielijnen) aan te passen en te controleren met zo min mogelijk handmatige werkprocessen. Dit betekent dat bijvoorbeeld weegschalen of prijsaanduidingen geheel of gedeeltelijk zonder menselijke tussenkomst worden uitgevoerd. Ook moet een aangepaste personeelsplanning en uitgebreide hygiënenormen worden geïmplementeerd.

Het dagelijkse contact van de medewerkers met de bedieningselementen of aanraakschermen moet worden verminderd. De focus ligt hierbij op (deels) geautomatiseerde processen en verhoogde hygiëne.

Uitgebreide productieplanningssoftware
Het Oostenrijkse bedrijf activeIT biedt productieplanningssoftware aan die een uitgebreide order- en personeelsplanning tot en met de machinebesturing omvat. Het hele machinepark, van de weegschalen tot de prijsetiketten, kan met een paar stappen of klikken worden aangepast aan de dagelijkse behoeften.

Functionele aanpassingen aan de afzonderlijke weegschalen of aanpassingen aan de bedieningsterminals zijn dus niet meer nodig, zijn de bedenkers overtuigd. Het risico van overdracht door bacteriën als gevolg van oppervlaktecontact wordt zo tot een minimum beperkt.

Directeur Marco Klein en marketing manager Gabriel Marek tijdens de Fruit Logistica in Berlijn dit jaar. 

Individuele planningstool
Zeker in tijden van contactminimalisatie bewijst de software zijn kracht. "Natuurlijk werden de hygiënenormen verhoogd en werden ook de ploegenschema's aangepast, maar de individuele planningstool van activeIT-software was de doorslaggevende factor", zegt Roland Wagersreiter van Gemüseerzeugerorganisation Ostösterreich.

Het activeIT-team. Contactloze, snelle communicatie met en tussen de medewerkers is de weg die we moeten bewandelen.

Wagersreiter voegt daar nog aan toe: "De activeIT-software biedt ons veel ondersteuning bij de personeelsplanning en -informatie, omdat we de eisen en veranderingen in de hygiënestandaarden snel en in alle talen aan onze medewerkers op de terminals konden communiceren. Ploegendiensten werden ook in een mum van tijd verschoven en onze verpakkingslijnen werden zo snel als gewoonlijk opgezet en uitgerust."

De toegenomen eisen op het gebied van hygiëne vereisen ook een volledige documentatie van de productkwaliteit en de reinigingsactiviteiten in de productiefaciliteiten. Dit wordt voor de klanten van ActiveIT al gedocumenteerd via een mobiele app die op de smartphones of tablets van de medewerkers is geïnstalleerd en die op elk moment en overal beschikbaar is voor een volledige opvolging.

Tot 30% verhoging van de productie-efficiëntie
Marko Klein, directeur van activeIT: "We zijn blij dat we onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om snel te reageren op de veranderende eisen in deze uitdagende tijden en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. We zijn daar altijd voor beschikbaar en helpen waar we kunnen.

Kort voor de crisis konden we door middel van advies en het gebruik van onze oplossingen voor sommige klanten een efficiëntieverhoging tot 30% in de productie realiseren. Het doel is om deze efficiëntieverhoging te gebruiken om de impact van de huidige situatie te verzachten."

Voor meer informatie:
activeIT GmbH
Gabriel Marek, marketing & sales manager
Mobiel: +43 660 51 11 792
g.marek@active-it.at
www.active-it.at

EO Gemüseerzeugerorganisatie Ostösterreich reg.Gen.m.b.H.
Roland Wagersreiter
Huldenweg 11
A-7151 Waller
+43 2174 25 111
office@gemuese-eo.at
www.geoost.at


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven