Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marinice en Radiance in online kennissessie

"Opvallende eigenschappen zijn ongevoeligheid voor neusrot en hoge meeldauwresistentie"

Tholen - Op vrijdag 15 mei organiseerde De Ruiter twee online kennissessies over de nieuwe rassen Radiance en Marinice in de belichte teelt. Deze Webinars werden geleid door accountmanagers Brenda van Diejen en Duco de Ruiter. Market Developer Rob van der Lans deelde een presentatie met de deelnemers. Bovendien kwamen telers aan het woord om hun ervaringen te delen.

Marinice in de belichte teelt
Brenda van Diejen trapte af en heette in de eerste webinar de 26 digitale gasten van harte welkom. Brenda gaf een korte introductie over Marinice en gaf daarna het woord aan Rob van der Lans. Marinice is jointless heeft sterke groene delen en sterke vruchtschil.

Hans Bouten van CombiVliet kreeg het woord. Hij vertelde meer over hun belichte teelt van Marinice. Deze zijn vorig jaar gestart en om precies te zijn in week 44. De mooie rode interne en externe kleur was voor Hans Bouten opvallend aan dit ras. Verder was Hans positief over de smaak door de verhoogde brixniveaus, goede vruchtzetting tijdens de winter en in moeilijke klimaatomstandigheden. Het viel hem tijdens de teelt ook op dat de kop recht langs het touw groeit, en daardoor minder kans heeft op kopbreuk.

Rob van der Lans vulde aan dat dit Marinice minder gevoelig is voor neusrot en minder tot geen Macrolophus-schade en een hogere Meeldauwresistentie heeft (vergeleken met Merlice).

Radiance in de belichte teelt
Ook in de tweede kennissessie over Radiance was de opkomst hoog. Duco de Ruiter ontving 24 gasten in de online meeting. Na Duco’s korte introductie gaf Rob van der Lans zijn tweede presentatie van die dag, over grofweg dezelfde onderwerpen: houdbaarheidstesten, visuele consumentenproeven en smaakproeven van consumenten. Daarbij sprong vooral de kwaliteit van de groene delen van Radiance na 21 dagen zonder koeling er uit. Rob presenteerde daarnaast positieve productiecijfers over 2019.

Ook hier liet De Ruiter een teler aan het woord. Jack van Schie. Hij vertelde meer over zijn huidige belichte teelt. Jack prees de mooi rode interne en externe kleur, de goede smaak en de hoge productiepotentie. Jack: "Andere opvallende eigenschappen van Radiance zijn ongevoeligheid voor neusrot, hoge meeldauwresistentie, jointless met sterke groene delen, uitstekende houdbaarheid en de trosvorm."

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven