Rabobank Ammerstreek ondersteunt afzet lokale producten

"Directe verkoop van aspergeboxen levert meer op dan de veiling"

Afgelopen weekend werden er 32 kistjes van 5 kilo asperges afgeleverd door Verschuren Broccoli & Asperges bij Rabobank Ammerstreek. "Dit is een hele fijne actie, die ons nu meer oplevert dan bijvoorbeeld de veiling”, vertelt Peter Verschuren aan BN de Stem.


Asperges sorteren in De Aspergeschuur

De asperges zijn verwerkt in een voedselbox die via het platform van  Home Made Chefs werden verkocht. Klanten konden hun bestelling afhalen op het terrein van Rabobank Ammerstreek. Daar was een belevingstocht langs kabouters en koeien opgetuigd via een cronaproof drive-thru. In Breda bestaat al langere tijd zo een soort een "belevings Drive Thru" voor foodtucks.

Vanwege de coronacrisis kampen veel telers met voedseloverschotten omdat horeca nauwelijks producten meer afneemt. "Voor de telers zijn de gevolgen niet te overzien en veel voedsel wordt verspild. Graag wil Rabobank Amerstreek een steentje bijdragen aan het oplossen van dit maatschappelijk probleem", aldus Rabobank Ammerstreek. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.