Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog maar één besturingssysteem nodig voor uitschuifbaar kasdek

De techniek waarmee de teler het kasdek in- en uit kan schuiven is al even bekend, maar nu zijn de algoritmen en sensoren van de Cravo Rectractable Roof ook geïntegreerd in de klimaatregelsystemen van Priva, Compass Compact CC en Connext. Het maakt het voor telers van zachtfruit in warme klimaten weer makkelijker de gewassen goed tegen het soms extreme klimaat te beschermen. 

In het verleden hebben telers conventionele algoritmen in hun kas toegepast om het uitschuifkasdek van Cravo te gebruiken, maar hierbij kregen zij nooit de volledige voordelen die uitschuifbare daken bieden, hoewel ze wel een goede controle over de bemesting hadden. Telers die algoritmen en sensoren van Cravo gebruiken die het bedrijf de afgelopen 18 jaar heeft ontwikkeld, moesten hiervoor een aparte irrigatieregelaar aanschaffen, waardoor ze twee aparte besturingssystemen nodig hadden.

Al in gebruik
Nu Priva het intrekbare dakbedieningssysteem van Cravo heeft geïntegreerd, kunnen telers een optimale klimaatbeheersing bereiken met behulp van de intrekbare daken en wanden en een optimale regeling van de Priva bemestingsunits, die allemaal zijn ondergebracht in één geïntegreerd besturingssysteem.

Omdat beide bedrijven wereldwijd actief zijn, is het computersysteem van Priva al geïnstalleerd bij grote zachtfruitbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland en wordt het momenteel geïnstalleerd in twee van de grootste Cravo-installaties in India.

Voor meer informatie:
Cravo
sales@cravo.com
www.cravo.com



Priva
www.priva.com
contact.priva@priva.nl  

 

Publicatiedatum: