Arts en leefstijl

Open brief aan staatssecretaris voor aandacht aan een gezondere levensstijl

De organisatie Arts en Leefstijl schrijft in een open brief aan staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om juist in deze tijd van coronacrisis aandacht te vragen voor het belang van een gezonde leefstijl.

"Als leefstijl ooit op de agenda zou moeten staan, dan is het nu," staat te lezen in de brief van Arts en Leefstijl. "De overgrote meerderheid van de corona-geïnfecteerde patiënten op de IC heeft overgewicht, obesitas of een of meerdere aandoeningen. Onderliggend cardio-metabool lijden en daarmee gepaard gaande laaggradige ontstekingen verzwakken het immuunsysteem en bieden een goede voedingsbodem voor het virus."

"We hebben voorlopig nog wel even te maken met COVID-19. De wereld wacht op een vaccin. Wij stellen voor in de tussentijd een vliegende doorstart te maken met leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning zijn namelijk bewezen effectieve middelen om de fysieke weerbaarheid te vergroten tegen infectieziekten. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel. Het is bovendien iets wat burgers zelf kunnen doen" 

De opstellers van de brief willen graag met Blokhuis in gesprek over hoe men Nederland gezonder kan maken tijdens en na corona.

Bron: Arts en Leefstijl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven