Na de oplevering van een Rainlevelr bij Lugt Lisianthus in Monster kwam de teller op 25 aansluitingen, goed voor 139 hectare. Daarna kwam corona voorbij en volgde een pauze, maar inmiddels melden zich weer nieuwe bedrijven, zo deelt Saskia Jouwersma, projectleider Rainlevelr in een nieuwe Rainlevelr nieuwsbrief. "Eind dit jaar verwachten we op 35 deelnemers en 200 hectare uit te komen, op basis van de bedrijven die nu in de intakefase zitten."
België kijkt mee
Ook in België heeft het initiatief inmiddels interesse gewekt. “Toen ik op een symposium voor het eerst kennismaakte met Rainlevelr was ik direct geïnspireerd", vertelt Stan Verdonck van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen. "Ook in België liggen er uitdagingen op het gebied van wateroverlast en droogte. We kunnen het niet 1-op-1 overnemen aangezien de situatie in Vlaanderen anders is dan in het Westland of Delfland."
Vincent Wolfs van Sumaqua is nu bezig met het modelleren, weet Stan. Waar kunnen we een positief effect verwachten onder welke condities, is de vraag die wordt onderzocht.
Ook ligt er een belangrijke rol voor het Proefstation voor de Groenteteelt waar ondernemers terecht kunnen met vragen over water en grootte van bassins bijvoorbeeld. "Met hen kunnen we het systeem ontwikkelen en testen via het Programma “Water+Land+Schap”. En als het eenmaal werkt hoop ik dat we net zo succesvol zijn in het creëren van draagvlak en uitrollen als Delfland. Complimenten hoe ze dat gedaan hebben!”, vind Stan.
Voor meer informatie over Rainlevelr:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com
Saskia Jouwersma (projectleider)
[email protected]
06-46 42 49 28
Hugo Vreugdenhil (accountmanager)
[email protected]
06-11 71 78 91