Indiase bio-aquaponictelers willen 'misschien wel de grootste ter wereld worden'

Toen Lalit Jhawar en Mayank Gupta wilden toetreden tot de toeleveringsketen van biologische producten en hun producten wilden gaan leveren aan verschillende steden in India, kwamen zij erachter dat er nog bijna nauwelijks biologische teelt plaatsvindt in India. Daarom besloten zij zich er verder in te verdiepen, wat in 2018 uiteindelijk leidde tot een van India's grootste aquaponics-bedrijven: LandCraft Agro. Mayank vertelt hoe dit allemaal tot stand is gekomen.

Mayank Gupta, medeoprichter, CTO & CMO van LandCraft Agro

Vervuiling
"We zagen dat er in India op grote schaal niet veel innovatie en ontwikkeling heeft plaatsgevonden in de professionele tuinbouwsector. Indiase telers hebben daarnaast de gewoonte ontwikkeld om enorm veel meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken om hun gewassen te ondersteunen en zijn daaraan gewend geraakt. Dit heeft ertoe geleid dat de meeste grond en het grondwater in India zwaar bevuild zijn geraakt met restanten van deze middelen. Deze problemen bij elkaar zorgden ervoor dat we zelf biologische producten wilden gaan telen."

Het duo besloot om de wereld over te reizen en bedrijven en onderzoekscentra te bezoeken in de VS, China, Hong Kong en Thailand om meer leren over de nieuwste ontwikkelingen in biologische en duurzame teeltmethodes.

"Terwijl we de diverse methodes onderzochten, beseften we dat aquaponics erg goed past hier in India. We telen een grote hoeveelheid voedsel met een kleine geografische voetafdruk en kweken tegelijkertijd vissen van hoge kwaliteit."

Biologische aquaponics
De markt voor biologische producten ontwikkeld zich snel in India. Er is meer bekendheid onder consumenten, evenals meer kennis over biologische productiemethoden en de voordelen ervan. "Aquaponics gaat hier zeker de voordelen van plukken. In de komende 2-3 jaar verwachten we een toename in de vraag naar biologische producten die wel 5-10 keer zo groot kan worden als nu," gelooft Mayank.

Het was dus eenvoudig om voor aquaponics te kiezen. De twee telers gebruiken nu een Deep Water Culture systeem met recirculatie. De planten en gewassen drijven hier continu in een bad van voedingsstofrijk water.


LandCraft Agro heeft meer dan 80% vrouwen in dienst en biedt hen een vast inkomen en betere werkomstandigheden dan op hun eerdere werkplekken.

Toenemende vraag
LandCraft Agro biedt momenteel een assortiment van 12 bladgroenten en kruiden aan klanten. "We doen echter ook een hoop onderzoek om de ideale teeltmethoden en -technieken voor aquaponics te ontwikkelen voor nieuwe gewassen. We blijven dus nieuwe producten aan ons assortiment toevoegen," zegt Mayank.

Hij voegt eraan toe dat de vraag toeneemt. "De vraag is groot en groeit met 15-20% per maand sinds we het bedrijf zijn begonnen en we zijn gestart met leveren."

Grootste ter wereld
En het stopt hier niet. Het duo heeft ambitieuze plannen voor groei in de toekomst, legt Lalit uit. "We zijn van plan om de huidige faciliteit van 8400 m² uit te breiden naar meer dan 185.000 m² en (mogelijk) het grootste aquaponics-bedrijf ter wereld te worden. Ook willen we meer producten telen. We doen veel onderzoek in onze faciliteiten en zijn van plan om een breder assortiment van groenten, kruiden en fruit aan te bieden."

Voor meer informatie:
LandCraft Agro
landcraftagro.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven