Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

9-15 uur

Aftrap webinarserie Plant Empowerment op 3 juni

De bedrijven binnen Plant Empowerment, de teeltbeweging met oog voor de kracht van het gewas op weg naar datagedreven telen, beginnen met een gratis serie van vier webinars. De deelnemers leren hoe ze de basisprincipes van Plant Empowerment kunnen implementeren. Ze leren ook hoe ze gewassen op een duurzame manier kunnen telen door de natuurlijke groeikracht en veerkracht van de plant te gebruiken.

Het eerste webinar wordt gehouden op woensdag 3 juni 2020 om 9.00 en 15.00 uur. De andere webinars volgen in de drie weken daarna op de woensdagen. Vanaf gisteren kan men zich aanmelden. 

De theorie van Plant Empowerment wordt beschreven in het boek Plant Empowerment, the basic principles. Dit boek is wereldwijd goed ontvangen en wordt momenteel in verschillende talen vertaald. Er zijn al veel telers die gebruik maken van de principes van Plant Empowerment, laat het team achter Plant Empowerment weten. 

In deze video legt Jan Voogt, een van de auteurs van het boek, uit waarom Plant Empowerment zo uniek is. 

Teelt door middel van Plant Empowerment wordt ondersteund door offline en online cursussen op scholen en universiteiten wereldwijd en door zes tuinbouwtoeleveranciers, te weten: Koppert Biological Systems, LetsGrow.com, Ludvig Svensson, Hortilux/PL Light Systems, Hoogendoorn Growth Management en Saint-Gobain Cultilene. 

De partners organiseren steeds meer seminars en workshops wereldwijd. Telers leren hierin hoe ze deze teeltmethode kunnen implementeren om hun productie te optimaliseren. De workshops worden goed bezocht.

Er staan verschillende evenementen op de planning voor de komende periode. Vanwege het coronavirus is het nog altijd onduidelijk welke evenementen door kunnen gaan. De partners vinden het delen van kennis erg belangrijk en zullen dit ook in deze periode blijven doen.

Registreer hier voor de webinars.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven