Philip Van Overbeke, Aardbeien Van Overbeke

“Aardbeienverkoop tegen alle verwachting in 30% hoger”

Tholen -  Tegen alle verwachtingen in heeft de coronacrisis weinig negatieve gevolgen op de huidige aardbeienmarkt. “We hadden verwacht dat de export en de verkoop flink door de crisis geraakt zou worden, maar het tegendeel blijkt waar”, vertelt Philip Van Overbeke van het gelijknamige aardbeienbedrijf. “Ik denk dat we kunnen stellen dat de verkoop dit jaar 30% hoger ligt dan vorig jaar. Negatief mogen we echt niet zijn.”

“Ook de prijzen zijn een stuk beter dan vorig jaar. De veilingprijs ligt momenteel rond de 5 euro per kilo. De prijs is sinds vorige week met bijna 2 euro gestegen. Ook onze thuisverkoop loopt goed. We hebben normaal 3 aardbeienautomaten en een kleine hoevewinkel, maar die hebben we gesloten vanwege de coronamaatregelen. Daarom hebben we dit jaar besloten om een vierde automaat neer te zetten en alle automaten doen het erg goed”, aldus Philip.

“De aardbeien zijn goed van kwaliteit, maar we hebben best wat kleine maten geplukt. Sommige collega’s hebben hier ook last van. De kleine maten zijn waarschijnlijk het gevolg van het schrale weer dat we eind april hebben gehad. Ondanks de kleine maat is de smaak dit jaar erg goed”, aldus Van Overbeke. “We hopen dat we niet een al te warme zomer krijgen. Op de hittegolven van vorig jaar zitten we niet te wachten. Dat is niet al te best voor de aardbeienteelt en veel andere teelten.”

“De producties in de serre beginnen op het moment van achteruit te lopen, waardoor de aanvoer wat omlaag gaat. De aardbeien in de plastiekkappen beginnen te kleuren en we verwachten die eind deze week te plukken. De stellingteelten buiten zijn een tweetal weken in bloei en naar verwachting kunnen we die over een week of drie plukken”, besluit Philip.

Voor meer informatie:
Philip Van Overbeke
Aardbeien Van Overbeke
Bessemstraat 65
8790 Waregem (België)
+32 (0) 56 61 43 88
info@aardbeienvanoverbeke.be  
www.aardbeienvanoverbeke.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven