Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vlokkere' kropsla met verrood licht

De slasoorten kropsla en lollo rossa werden gedurende 6 teelten (van 22/01 tot 15/03) beoordeeld op de belangrijkste gewaseigenschappen voor sla. Onderzoekers viel op dat onder verrood licht de sla 'vlokker', dat wil zeggen 'dikker of voller' werd. 

Kropsla zag er mooier, minder compact en natuurlijker uit bij meer verrood licht. De diameter en de lengte van het langste blad stegen volgens de toenemende gradiĆ«nt aan verrood licht. Op de andere beoordeelde parameters had verrood geen invloed. 

Op lollo rossa heeft verrood een negatieve invloed: meer verrood licht leidt tot een minder intense kleur, zo valt te lezen bij Enerpedia dat een onderzoek van het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver onder de aandacht brengt.

Lees hier meer. 

 

Publicatiedatum: