Tasjes van De Tuinbouw vinden gretig aftrek bij particulieren

“We weten nu weer waarom we met particuliere verkoop zijn gestopt”

Tholen – De AGF-handel wordt vaak binnen de familie doorgegeven. Zo ook bij De Tuinbouw dat al 75 jaar bestaat. Net als veel detaillisten ging De Tuinbouw steeds meer horeca en instellingen beleveren. 15 jaar geleden besloten ze de winkel te sluiten en zich puur op horeca te richten, totdat het coronavirus uitbrak. Ouderwets winkeltje spelen zijn ze gelukkig nog niet verleerd en pakten die draad weer op. Ze beseffen ook waarom ze er destijds mee stopten...


Tasje van De Tuinbouw

Door de corona-uitbraak was de omzet van De Tuinderij bijna geheel weggevallen tot 20 procent van de normale omzet. Daarom besloten ze terug te vallen op hun 'winkel', geen fysieke maar een grotendeels online winkel. “We hadden al een Facebookpagina en zijn via die weg groenten- en fruittasjes gaan aanbieden. Dat ging al snel heel goed. Mensen deelden het bericht met elkaar en als dat 1300 keer gebeurt, dan komen er weel mensen op af”, vertelt eigenaresse Marjolein.

De online verkoop en tijdsloten voor afhalen, maken dat de particuliere verkoop goed te doen is. De reden dat ze destijds met de winkel stopten, waren vooral de lange openingstijden waaraan je gebonden bent. Marjolein: “De ene week wat meer drukte dan de andere maar als je dan een leuke actie doet, trekt het weer aan. We weten wel weer waarom we destijds met de particuliere verkoop zijn gestopt.”

De Tuinbouw verkoopt de groente- en fruittasjes voor een aantrekkelijke prijs, inclusief een lekker recept. Voor 10 euro heb je een tas met fruit of een verse en gesneden salade met een liter jus d’orange voor vijftien euro een tas groente waar genoeg inzit voor vijf dagen en een recept bevat. Klanten kunnen de bestellingen afhalen of laten bezorgen. Ze proberen daarmee de kosten dekkend te houden.

Of ze de online particuliere verkoop doorzetten als de horeca weer open kan, is iets waar ze nog goed over na gaan denken. “Er valt nog niet zoveel over te zeggen. We hadden een heel goed draaiend bedrijf. Als de horeca weer op dezelfde voet doorgaat, wordt het veel te druk. Maar niemand weet hoe het straks gaat lopen en je wilt ook geen mensen teleurstellen”, besluit Marjolein.

Voor meer informatie
De Tuinbouw
Eemnesserweg 30
Hilversum
T: 035 685 5110
info@detuinbouw.nl
www.detuinbouw.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven