Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen licht voor 'connected' vrachtverkeer in het Westland

Op de belangrijkste logistieke routes in het Westland kunnen vervoerders uit Zuid-Holland prioriteit aanvragen bij slimme verkeerslichten. Zij krijgen vaker groen licht en kunnen flink besparen op tijd en brandstof.

De provincie Zuid-Holland werkt hiervoor samen met softwarebedrijven, andere overheden en de transportsector onder de noemer Connected Transport Corridor Zuid-Holland. Tientallen vervoerders zijn inmiddels aangesloten bij connected rijden.

Hoe werkt connected rijden?
De vrachtwagens van de deelnemende vervoerders zijn voorzien van technologie en software om communicatie met de slimme verkeerslichten mogelijk te maken. Vrachtwagenchauffeurs kunnen prioriteit aanvragen via hun boordcomputer of app (op smartphone) en de intelligente verkeersregelinstallatie detecteert vervolgens de naderende vrachtwagen en kan prioriteit geven buiten de spits en als de verkeerssituatie dat toelaat. De slimme verkeerslichten staan (en worden geplaatst) op routes met veel vrachtverkeer. Naast het kunnen aanvragen van prioriteit biedt connected rijden nog vele andere voordelen door het slim gebruiken en delen van beschikbare data.

Informatie en aanmelden
Transporteurs die geïnteresseerd zijn of zich willen aanmelden voor de Connected Transport Corridor Zuid-Holland kunnen contact opnemen met Michel Oldenburg (logistiek makelaar) via 06 24906738 of per mail michel.oldenburg@bereikbaarhaaglanden.nl. Michel kan helpen het contact te leggen met de leveranciers Dynniq en Truckmeister en met de IT-expert Pedro Poppelaars, die u kosteloos en onafhankelijk advies kan geven over hoe u connected kunt gaan rijden.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: