naast toeleveranciers en wetenschap ook telers betrokken

Nederlandse tuinbouw op pole position na bundeling krachten in Legal Cannabis Coalition

Na meer dan twee jaar van samenwerking in een door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabis hebben in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen besloten hun kennis en ervaring te bundelen. Daarmee is kenniscentrum Legal Cannabis Coalition (LCC) een feit.

In de LCC brengen deze ondernemingen, waaronder vooral toeleveranciers maar ook telers, in samenwerking met laboratoria, Life Science en wetenschap hun wereldwijd opgedane kennis en ervaring samen.

De leden zijn: Grodan, Havecon, Hoogendoorn, Koppert Biological Systems, Ludvig Svensson, Meteor Systems, Oreon, PB tec, Perfect Plants, Plantise, Royal Brinkman, Brightlabs, Themato, ProPharma Group, Sure Laboratories en Campaigns&Results.

Aan de vooravond van verdere legalisering
Door de leidende positie is de Nederlandse tuinbouwsector vanaf de prille start van de legalisering van cannabis in met name Noord-Amerika actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt. "De eerste jaren was de cannabismarkt turbulent. Noord-Amerika komt in een volwassen fase qua legalisering. In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering,” aldus Erik van Santen van Koppert Biological Systems.

One-stop-shop positie
'Ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek, teelt, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance, product-en marktontwikkeling; met alle ‘lessons learned’ wil de LCC de one-stop-shop positie innemen om de wereldwijde legalisering van cannabis zo professioneel mogelijk te ondersteunen", laat de coalitie weten. "Telers, overheden, investeerders en retail doen nu al een beroep op onze kennis en ervaring van de Legal Cannabis Coalition. Het doel van de LCC en haar partners is om dit nog verder uit te breiden."

Transformatie
De LCC deelt eveneens haar kennis en ervaring met internationale Licensed Producers, middels training en opleiding. "We doen concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis. Door de brede expertise van onze leden –van plant tot product tot patiënt kunnen we vrijwel elke marktvraag bedienen. De randvoorwaarde die hieraan verbonden is, is dat er sprake moet zijn van een legale marktsituatie", aldus het team.

Voor meer informatie:
Legal Cannabis Coalition
www.legalcannabiscoalition.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven