Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse indoorteeltspecialist kondigt samenwerking in het Midden-Oosten aan

Indoor agritech specialist IGS heeft een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met International Real Estate Partners (IREP), een internationale facilitair bedrijf. De overeenkomst is specifiek gericht op indoor vertical farming voor de Saoedi-Arabische markt en die van de Verenigde Arabische Emiraten.

De overeenkomst zal de capaciteit van IGS om de markt in het Midden-Oosten te bedienen, vergroten en meer mogelijkheden bieden om verticale farmingplatforms in de hele regio te beveiligen en in te zetten. "IREP's aanwezigheid in deze markt is goed bekend bij veel bestaande klanten in de land- en tuinbouw, de handel en de kassenbouw. De overeenkomst biedt IREP de mogelijkheid om potentiële klanten door te verwijzen en ondersteuning te bieden bij de inzet, de bouw en het beheer van vertical farms", zo laat men vanuit Schotland weten.

Ole Mygind, Managing Director van IGS Agri business: "De ondertekening van deze overeenkomst is een zeer positieve stap voorwaarts voor zowel IGS als IREP in de toekomstige inzet van vertical farmingplatforms in het Midden-Oosten. De noodzaak van systemen zoals het onze is de afgelopen weken benadrukt, omdat de wereldwijde afhankelijkheid van complexe voedselvoorzieningsketens dramatisch is toegenomen.

Veel landen in de wereld hebben plannen om een onafhankelijke en duurzame voedselvoorzieningsketen veilig te stellen. Vertical farming kan een belangrijk onderdeel van die oplossing zijn, met name in gebieden waar de hoeveelheid landbouwgrond minimaal is en waar men sterk afhankelijk is van de invoer van voedsel. Deze systemen bieden een veilige, gecontroleerde omgeving, onafhankelijk van het weer en de locatie, om een duurzame, veilige voedselvoorziening te bieden voor een scala aan gewassen".

Christina Porter van IREP: "We werken sinds 2018 samen met IGS om de toetreding tot de VAE en de Saoedi-Arabische markt mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat de vertical farmingtechnologie van IGS de beste in zijn soort is en dat het, met een uitstekend managementteam erachter, de oplossing kan zijn waar veel klanten in de regio nu naar op zoek zijn om voedselzekerheid en duurzaamheid te creëren. Door deze overeenkomst zal IREP zeer nauw samenwerken met het managementteam van IGS om ervoor te zorgen dat haar product hier op de markt doordringt en op een zeer effectieve en efficiënte manier wordt geleverd."

 
Voor meer informatie:
Intelligent Growth Solutions
www.intelligentgrowthsolutions.com
Publicatiedatum: