Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"ons paradepaardje is rucola"

Italiaanse babyleaf groenten en kruiden voor heel Europa

110 hectare, verdeeld over 40 hectare kasteelt en 70 hectare vollegrondsteelt, vol met babyleafs voor de export. De Italiaanse broers Pompeo en Claudio Cafaro runnen dit bedrijf met de naam Vivai Cafaro vanuit Eboli in Zuid-Italië. 

90% van de productie is bestemd voor de Europese markten met name Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, België en Polen. Slechts 10% wordt nationaal verkocht. De bestemming voor de babyleafs zijn grootschalige distributie en enkele markten met een focus op de horeca.

Sandro Miglino, export verkoopmanager van Vivai Cafaro: "Wij zijn gespecialiseerd in de teelt en vermarkting van babyleaf groenten, zoals rucola, spinazie, rode en groene sla, snijbiet en kruiden als salie, rozemarijn, gladde en krullende peterselie en basilicum. In beperkte mate kweken wij ook gladde en gekrulde andijvie, roodlof en andere producten. In principe gaat de interesse van onze klanten uit naar het hele assortiment. De rucola is onze paradepaardje. We zijn uitgerust met moderne apparatuur om het product te conditioneren. Ons doel is om de consument het beste van het beste te bieden."

Omzetdaling gevolgd door stabilisatie
"Met de komst van het coronavirus in Italië en de sluiting van de horeca hebben we 50% minder omzet geboekt, waarbij vooral aan het begin van de noodtoestand orders zijn geannuleerd en de prijzen sterk zijn gedaald. Zowel in het buitenland als in Italië is de verkoop van babyleaf groenten en kruiden afgenomen, ook omdat men op zoek is naar producten met een hogere houdbaarheid. De vraag naar onze producten, die een houdbaarheid van maximaal een week hebben, is sterk gedaald. Op dit moment zijn de prijzen gestabiliseerd, maar nog steeds lager dan in dezelfde periode vorig jaar."

Op logistiek vlak heeft het bedrijf geen grote problemen gehad door de Covid-19-pandemie. "De transportbedrijven met wie wij samenwerken, hebben volledig aan de eisen van onze klanten kunnen voldoen."

Miglino werkt 90% van de tijd in het buitenland en merkt op dat de relatie met hun klanten niet veel is veranderd. "We hebben altijd gewerkt met e-mail, telefoon en videobellen. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Het enige wat we hebben geannuleerd zijn de bezoeken aan onze relaties, die we normaliter een paar keer per jaar bezochten. Maar voor de rest werken we zoals we dat gewend zijn."

Verpakking
De babyleaf groenten en kruiden van het teeltbedrijf zijn verpakt in plastic of gerecyclede PET trays en bossen van 30-50-100 gram. "Op verzoek bieden wij ook bulkproducten aan. We proberen ook te voldoen aan de specifieke wensen van sommige klanten." De producten worden verkocht onder de merknaam ‘Vivai Cafaro’ of kunnen op maat gemaakte merken hebben.

Voor meer informatie:
Sandro Miglino - export verkoopmanager
+39 366 405 8328
Vivai Cafaro srl
Via Torre Barriate, 15
84025 Eboli (SA) - Italië
+39 0828 601155
vivaicafaro@gmail.com
www.vivaicafaro.com

Publicatiedatum: