Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontario Plants Propagation breidt uit dankzij vraag klanten

"Ik weet zeker dat dit niet onze laatste uitbreiding gaat zijn"

Met de bouw van een kas van nog eens 2,6 hectare neemt het areaal van Ontario Plants Propagation toe tot 15 hectare, naast de extra 2,5 hectare voor opslag en dienstverlening. “Kassen en de vraag naar producten uit kassen zijn aanzienlijk toegenomen in de laatste 10 jaar. Telers blijven daarom behoefte hebben aan leveranciers die zich kunnen aanpassen,” zegt directeur Steve Vanderkooy van het Canadese opweekbedrijf.

Vervijfvoudigd in grootte
Volgend op de groei en de vraag vanuit Canadese en Amerikaanse telers werd in 2002 Ontario Plants Propagation Ltd opgericht. Het bedrijf levert plantvermeerderingsdiensten aan kasgroentetelers en begon in 2002 met 2,4 hectare in St. Thomas, Ontario.

Sindsdien is het bedrijf vervijfvoudigd in grootte en wordt er nu 2,6 hectare toegevoegd aan hun areaal met geavanceerde teeltfaciliteiten. Het project wordt uitgevoerd door Havecon, is volgens de planning van start gegaan en wordt naar verwachting afgerond in de herfst van 2020. 

“Ik weet zeker dat dit niet onze laatste uitbreiding zal zijn,” zegt Steve, die al bijna 15 jaar directeur is van het bedrijf. “Onze visie is heel gelijkmatig gebleven door de jaren heen: we willen met onze klanten meegroeien en dat zullen we blijven doen. We hebben duurzame relaties met onze klanten en wanneer de vraag voor hun producten toeneemt, dan moet ons aanbod daarin mee bewegen. Dat is ook de reden voor de uitbreiding van 2020.”

Klantgerichte visie
Het bedrijf is gespecialiseerd in de vermeerdering van groenteplanten in substraatteelt: geënte en niet-geënte tomaten, komkommers, paprika’s en aubergines. Hun assortiment wordt aangevuld met gecertificeerde biologische groentenplanten.

De vraag naar deze laatste planten neemt toe en steeds meer klanten nemen ze op in hun productmix, maar deze vraag blijft wel in de minderheid. “Het opnemen van biologische teelt voert bij Ontario Plants terug op onze klantgerichte visie. Wanneer onze klanten vragen naar een nieuw vermeerderingsproduct willen we op zoek gaan naar een manier om aan die behoefte tegemoet te komen,” legt Steve uit.

Onzekerheid
Het is niet de eerste uitbreiding die het team heeft meegemaakt en in combinatie met bijna twintig jaar aan tuinbouwgeschiedenis hebben de Canadese vermeerderaars behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Toch is de huidige dreiging van de coronacrisis een nieuwe uitdaging waar ze een oplossing voor moeten vinden. “Vooral de onzekerheid en onderbrekingen die door het virus worden veroorzaakt zijn een uitdaging. We hebben een enorme verantwoordelijkheid naar onze klanten toe om ons deel van de voedselketen voor verse en gezonde producten goed te houden. Om dat te kunnen doen evalueren we regelmatig en passen we onze dagelijkse taken aan op basis van de beschermende maatregelen en noodplannen. Hoe moeilijk het ook is, we willen voorbereid zijn op elke mogelijkheid,” zegt Steve. “Het hele team van Ontario Plants past zich goed aan en blijft veerkrachtig en alert.”

Hij voegt eraan toe dat veerkracht een van de belangrijkste eigenschappen is om een succesvolle leverancier te zijn. “De kassen en de vraag naar hun producten zijn in de afgelopen 10 jaar aanzienlijk toegenomen en telers hebben dus leveranciers nodig die zich kunnen aanpassen.”

Aanpassingen voorbereiden
Ook al is veerkracht een eigenschap, je kunt je als bedrijf toch ook voorbereiden op aanpassingen. Dit doet het team van Ontario Plant Propagators met de uitbreiding van hun opslag- en dienstverleningsruimte van 2,5 hectare. “We weten dat deze ruimte groter is dan normaal in de sector, maar we geloven dat het noodzakelijk is voor een effectieve organisatie en kwaliteit. Bij vermeerdering is het heel eenvoudig om planten door elkaar te halen. Er zijn veel bewegende onderdelen en schone, goed georganiseerde ruimtes zijn essentieel voor betrouwbaarheid en efficiëntie.”

Het is een van de voorbeelden over de manier waarop het bedrijf in de laatste jaren te werk is gegaan en zal blijven doen. Bij de nieuwste uitbreiding zijn ze gericht op de klant en bereiden ze zich voor op het onverwachte. “Veerkracht behouden zonder in te boeten op kwaliteit, kostenbeheersing, efficiëntie en natuurlijk innovatie en schaal is de uitdaging die ons succes zal bepalen in deze en andere situaties.”

Voor meer informatie:
Ontario Plants Propagation Limited
www.ontarioplants.com 

Publicatiedatum: