Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder verdamping en algengroei in gesloten bassin

Tholen - Op de foto’s is een waterbassin te zien dat volledig gesloten is. Doordat het bassin gesloten is, is er minder verdamping. Bovendien warmt het opgeslagen water dankzij de reflecterende laag minder op, vertelt Bas van der Elst van Hendic. En, last but not least, is er geen algengroei in het bassin doordat het water is afgedekt.

De gebruikte folie heeft een eigen drijfvermogen door luchtkamers in het materiaal.  Het heeft dus geen systeem van buizen of drijvers nodig heeft om het te laten drijven. Bas vervolgt: "Een buizensysteem of het gebruik van drijvers maakt een drijfzeil vaak kwetsbaar bij harde wind. Bij het DelafloatT-systeem wordt de taludbescherming aan het het DelafloaT materiaal gelast. Een verzwaringsbuis rolt mee langs de binnenkant van het talud. Daardoor blijft de DelafloaT strak en vlak op het water liggen." 

Het bassin op de foto’s heeft een inhoud van ruim 12.000 m3 waarin hemelwater wordt opgevangen, en een kleine 4.000 m3 oppervlakte. “Hoe diep of hoog een bassin is, maakt met dit systeem niet uit, omdat het zeil er op drijft,” legt Bas uit. Dit bassin zit een meter onder de grond, en drie meter erboven. Het systeem is in één volle werkdag gemonteerd.

Dit bassin staat in Kleve, Duitsland,. Het is geleverd en gemonteerd door één van Hendic’s dealers, Peeters-Motech uit Rijsbergen. Hendic heeft buiten Nederland wereldwijd dealers, maar de belangrijkste landen zijn nu vooral Rusland en bijna heel Azië, en daarnaast Noord-Amerika, Polen, Frankrijk en Portugal. “Zeker in warme landen verkopen we veel Delafloats,” zegt Bas.

Voor meer informatie:
Bas van der Elst
Hendic
info@hendic.nl
www.hendic.nl