Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald van Vossen, Angus Soft Fruits Europe:

"Stabiele markt kasaardbeien maar moeizame wisseling naar Hollands kasbramenseizoen"

Tholen - De afzet van Hollandse kasaardbeien verloopt volgens commercieel directeur Ronald van Vossen van Angus Soft Fruits Europe uit Ridderkerk momenteel heel behoorlijk. "Kwalitatief hebben we de beschikking over sterk product dankzij het zonnige weer en de frisse nachten. Daarbij komt de aanvoer mooi gelijk op gang en zien we geen extremen in de prijsvorming."

Avondklok en slecht weer
"In eerste instantie voorzagen we wat problemen door tekorten aan plukkers, maar die blijven met de Nederlandse kasaardbeien, die we betrekken van telers uit het zuiden en midden van het land goed te overzien", aldus Ronald. "De import van frambozen en blauwe bessen uit Marokko en Spanje is wel danig in de war geschopt.

Marokko heeft een avondklok ingesteld en Spanje heeft al weken slecht weer, wat zorgt voor een heel beperkte aanvoer en hoge prijzen. Zo ligt de prijs van een kilo blauwe bessen nu rond de 5-6 euro, terwijl 3 euro een gangbaar prijsniveau is in deze periode. Maar de volumes zijn beperkt en het is lastig om alles transporttechnisch ingepland te krijgen", vervolgt Ronald.

Kasbramen
Van hoge prijzen is bij de Nederlandse kasbramen volgens hem geen sprake. "We zitten in de wisseling van het Mexicaanse naar het Hollandse seizoen en dat start traditiegetrouw vrij hoog. Van een prijs rond de 12 en 14 dollar per doos zit je dan ook opeens op een niveau rond de 30 euro. Daardoor valt de vraag plotseling stil en zakken de prijzen momenteel fors", besluit Ronald.

Voor meer informatie:
Ronald van Vossen
Angus Soft Fruits
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk|
T +31 180 760 402
M +31 621 849 525
ronald.vanvossen@angussoftfruits.com  
www.angussoftfruits.com