Gebroeders Raijmakers hing zelf nieuwe ventilatoren op in de kas

"We hebben minder teeltproblemen en energiebesparing"

Het tuinbouwbedrijf Gebroeders Raijmakers in Heusden teelt trostomaten op ruim 19 hectare. Terwijl de oorsprong van het bedrijf in de jaren '50 van de vorige eeuw ligt, is het huidige bedrijf opgezet door de twee broers en is de laatste jaren significant gegroeid.

In 2017 werd een nieuwe uitbreiding gerealiseerd, waarmee ze het huidige areaal bereikten. Frans Raijmakers vertelt over zijn ervaring met het kasklimaat en het effect van ventilators in zijn kas. 

Nieuwe kas, nieuwe ventilators
Om een uniform klimaat te krijgen in de kas en om te voorkomen dat de grond onder de teeltgoten te nat wordt, gebruikt het bedrijf ventilators. Ze maakten al gebruik van verschillende ventilators boven de teeltgoten op verschillende plaatsen. Dit bleek zo effectief dat ze ervoor kozen het ook op andere plaatsen te installeren.

Wel vertelde Frans dat sommige van de oudere ventilatoren wat storingen vertoonden en slechter presteerden. Dit werd dus een belangrijk aandachtspunt voor de aankoop van nieuwe ventilators. 

Daarnaast vond Frans energie efficiëntie, betrouwbaarheid, aanpasbare snelheid en een makkelijke installatie belangrijk. Uiteindelijk kozen de broers voor Multifan kasventilators. 

Zelf geïnstalleerd
Wat betreft de prestaties van de Multifans is Frans erg tevreden: "De temperatuur wordt beter verdeeld, wat je energie scheelt en zorgt voor minder teeltproblemen doordat de hoeken van de kas niet te koud of te warm zijn."

Het bedrijf installeerde de ventilators zelf en Frans vond ook dat een positieve ervaring: "Dat ging goed, we konden alles zelf uitvoeren zonder problemen. Het werkt ook nog eens goed, dus we zijn erg blij met deze oplossing."

Voor meer informatie:
Vostermans Ventilation

www.vostermans.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven