app ondersteunt telers voor optimaal gebruik startkas substraatteelt

"Telen niet alleen kwestie van juiste hardware maar ook van kennis en gewasondersteuning"

Met de Tapkit, een kas van 500 m² waarmee telers kunnen beginnen aan hun eigen substraatteeltonderneming, heeft Teshuva Agricultural Projects substraatteelt toegankelijk gemaakt voor veel telers wereldwijd. Met de onlangs gelanceerde app, inclusief gewasadviezen voor specifieke klimaatomstandigheden, waterkwaliteit en honderden veelgestelde vragen, helpen ze telers hun bedrijfsactiviteiten te optimaliseren. "Telen gaat niet alleen over de juiste hardware, maar ook over kennis en gewasondersteuning," zegt Avner Shohet van TAP.

Kennis
Sinds de lancering twee jaar geleden heeft de Tapkit zijn weg al gevonden naar niet alleen Israël en Zuid-Korea, maar ook naar landen waar tuinbouw nog niet zo ver is ontwikkeld of waar geen groot netwerk aanwezig is om de telers te ondersteunen, zoals de Filipijnen of Mauritius.

"In deze gebieden bieden groenten van substraatteelt een antwoord op de vraag uit de markt, omdat er bijna geen alternatief beschikbaar is. Maar omdat de tuinbouw en voornamelijk de substraatteelt nog niet ontwikkeld is daar, is er vaak ook niet genoeg kennis over telen aanwezig," zegt Avner.

Met deze kas kunnen telers 6-12 ton bladgroenten en kruiden oogsten per jaar. "Het idee is om kleine telers de mogelijkheid te bieden een eigen substraatteeltonderneming te hebben, zodat ze kunnen telen en hun producten kunnen verkopen aan lokale mensen en de horeca of zelfs voor eigen consumptie kunnen gebruiken."

Met de 'startkas' die de Tapkit als het ware is, is het al een stuk eenvoudiger voor ondernemers om te beginnen met telen. Met de onlangs gelanceerde app, i-Droponics, is de volgende stap gezet: het bedrijf ondersteunt telers met formules voor het gebruik van meststoffen, die zijn aangepast op het klimaat en de lokale omstandigheden, honderden veelgestelde vragen, oplossingen voor problemen en 24/7 online ondersteuning voor de Tapkit-manager. 

Ondersteunen
De app is beschikbaar voor elke Tapkit-manager en is ook geschikt voor meerdere locaties, voor bedrijven met meer dan een Tapkit. In de komende maanden, waarschijnlijk in juli, zullen er verdere functionaliteiten worden toegevoegd, waaronder beheer en dataverzameling van sensoren die in de startkas zijn geïnstalleerd.

"We willen beginnende telers en de meer ervaren telers ondersteunen met de kennis die we als telers zelf hebben opgedaan in de afgelopen 20 jaar, met de hulp van veel professionals in de sector," zegt Avner.

"Ik denk dat iedereen wel weet dat telen niet alleen gaat over de juiste hardware, maar dat de juiste kennis ook nodig is. Door dit aan het Tapkit-pakket toe te voegen, kunnen we telers wereldwijd blijven ondersteunen."

Voor meer informatie:
Teshuva Agricultural Projects
www.tapkit-hydroponics.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven