Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De tomaten zullen dit najaar in grote hoeveelheden op de Chinese markt komen"

Gearomatiseerde tomaat ‘Crown Vegetable 106’ steeds meer in trek bij Chinese consumenten

De reguliere, grote, vlezige tomaat is niet meer in staat om de ontwikkelde smaak bij de Chinese consument te bevredigen. Daarom wordt de gearomatiseerde tomaat steeds populairder op de Chinese markt," zegt Ding Song van Beijing Crown Vegetable Agricultural Science and Technology.

Hij ziet een enorm gevarieerd en groeiend areaal tomatenteelt in China met glastuinbouw in het noorden en vollegrondsteelt in het zuiden. En daar hoopt hij de 'Crown Vegetable 106' tomaat, een tomaat met smaak, te laten telen.

Crown Vegetable 106 tomaten

"De gearomatiseerde tomaten werden voor het eerst geplant in het noordoosten van China. Deze tomaten hadden verschillende namen in verschillende teeltgebieden, maar ze worden allemaal beschouwd als gearomatiseerde tomaten. Deze tomaten hebben een aantal kenmerken die andere tomaten missen: de tomatenschil is donkergroen van kleur, de smaak is sterker dan bij gewone rode tomaten en het gemiddelde gewicht ligt rond de 80-150 gram."

Beijing Crown Vegetable promootte de Crown Vegetable 106 Flavored Tomato voor het eerst in 2017. Dit ras trok al snel de aandacht van de tomatentelers vanwege de uitgesproken smaak, aldus Ding Song. "De Crown Vegetable 106 wordt nu in grote hoeveelheden geteeld in Shenyang en Dalian. Het areaal van dit ras in Shenyang groeit elk jaar. De tomaten zullen dit najaar in grote volumes op de markt komen. Daarnaast is de Crown Vegetable 106-tomaat in 2019 op de Beijing Xinfadi Wholesale Market terechtgekomen. De tomaat kreeg veel waardering van consumenten in Beijing. Geïnteresseerde handelaren zijn meer dan welkom om contact met ons op te nemen."

Voor meer informatie:
Mr. Ding Song
Beijing Crown Vegetable Agricultural Science and Technology Co., Ltd
+86 158 4212 7017

Publicatiedatum: