Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Abonnement op mobiele zuiveringsinstallatie volstaat voor zuiveringsplicht

Met het afsluiten van een abonnement op een mobiele zuiveringsinstallatie beschikken telers over de benodigde documenten om aan de zuiveringsplicht te voldoen. Steef Bruinen van Marel Zuivert ziet een stijging van het aantal afgesloten abonnementen. Steef: ”Wij staan garant met onze BZG-gecertificeerde mobiele zuiveringsinstallatie dat waterzuivering op orde is. Telers hebben dan natuurlijk zelf wel een buffer om het water op te slaan."


Steef Bruinen, Marel Zuivert

In het voorjaar wordt het meeste water gezuiverd bij bloemen- en plantenkwekers. En die piek ligt in de groententeelt vanaf begin oktober. Dat loopt door tot en met eind maart. Dat is het moment dat het gewas geruimd wordt en de kas en teeltgoten schoongemaakt worden. Gedurende het teeltseizoen wordt het water gerecirculeerd. Steef: ”Telers hebben hun eigen ontsmetter en dat volstaat prima om te recirculeren. Tijdens de teeltwisseling komen daar extra reinigings- en ontsmettingsmiddelen bij. De telers willen dit water lozen om het nieuwe teeltseizoen met schoon water te beginnen. Dus als er geloosd moet worden, worden wij gebeld. Tot die tijd kunnen de telers het prima zelf.”

Steef: ”Het voordeel van ons abonnement is dat deze per jaar worden afgesloten. Je hoeft niet meteen voor meerdere jaren een contract te tekenen. Met het tonen van het document voldoe je aan de zuiveringsplicht. Wij worden gebeld om te zuiveren als het nodig is. Dus als de buffer vol zit. Zolang er niet gezuiverd wordt, worden er dus ook geen extra kosten in rekening gebracht.”

De zuiveringsinstallatie van Marel Zuivert heeft een capaciteit van 5 kubieke meter per uur. Het gezuiverde water verdwijnt in het riool. Steef: ”Die rioolafvoer is soms een belemmering om deze capaciteit te kunnen gebruiken. Als het riool geen 5 kubieke meter kan verwerken, passen wij ons aan.”

Voor meer informatie:
Marel Zuivert
www.marelzuivert.nl
info@marelzuivert.nl

Publicatiedatum: