Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Achterhuis, CVAH:

"Kleine markten binnen een uur aangepast aan alle gestelde veiligheidseisen"

Tholen - Markten zijn afhankelijk van gemeentelijk beleid en dat leidt tot versnipperde corona-veiligheidseisen. Helemaal niet nodig vindt voorzitter van de branchevereniging CVAH Henk Achterhuis, zeker niet kleinere markten met zo’n 20 tot 25 ondernemers. "Die zijn met eenvoudige ingrepen binnen een uur aangepast aan alle gestelde veiligheidseisen. Wij hebben die kennis in huis, gemeenten, maak daar gebruik van!”, aldus Henk Achterhuis die te gast was in Hart van Nederland


Henk Achterhuis in TV-programma Hart van Nederland

Versnippering
Elke gemeente stelt haar eigen eisen aan de markt en dat leidt tot grote verwarring onder marktondernemers. Voorzitter Achterhuis pleit in de uitzending voor snelle opening van alle markten en biedt gemeenten aan om mee te helpen aan een consistent beleid ten aanzien van markten. “Bij de CVAH staat de hele dag de telefoon roodgloeiend. Wat bij de ene regio is toegestaan, is bij een andere regio streng verboden. Een stad als Apeldoorn bijvoorbeeld laat zien dat met een verantwoorde aanpak de markten heel goed kunnen worden georganiseerd en dat er plek is voor zowel de food als de non-food. Als je dat beleid vergelijkt met het beleid van de gemeente Rotterdam, zie je enorme verschillen. Wat ze in Rotterdam doen, is eigenlijk complete onzin. Daar sluiten ze alle markten inclusief de twaalf kleinere wijkmarkten. En dat is helemaal niet nodig."

Update markten
Markten in Zuid-Holland Zuid zijn vanaf deze week weer open, zij het onder toezicht. Op de markt in Hilversum werd eenrichtingsverkeer ingesteld, maar veel mensen pikten dat niet op. De gemeente Den Haag steunt marktondernemers met een online platform waar inwoners hun marktboodschappen kunnen doen en laten bezorgen.