Weber Verpackungen ziet veel potentie voor verpakkingsconcept uit waterbestendig papier

"De AGF-sector ontdekt nieuwe kansen voor natuurlijke verpakking van sla"

Nieuwe teelttechnieken zoals hydroponics zijn in opmars. Door deze ontwikkelingen komt ook de handel voor nieuwe uitdagingen te staan. Tegelijkertijd is het thema hygiëne in het supermarktschap in deze tijden actueler dan ooit. Verpakkingsleverancier Weber Verpackungen biedt met de waterbestendige bloom guard slaverpakking een duurzaam en hygiënisch alternatief.

Bloom guard verpakkingen bestaan volledig uit gerecycled, FSC-gecertificeerd papier en is 100% biologisch afbreekbaar. Deze verpakkingslijn ontwikkelden we in 2015 en is in de sierteeltsector inmiddels al een begrip. Wereldwijd krijgen wij steeds vaker aanvragen uit de AGF-sector naar onze verpakkingen. De belangstelling op de Fruit Logistica was overweldigend en de reacties waren zeer positief", aldus Verpakkingsadviseur Olaf Amende.


De bloom guard slaverpakking is verkrijgbaar in verschillende, op maat gemaakte modellen, voor gesneden sla, sla met wortel, enz. Deze oplossingen zijn gemaakt van 100% papier of als een hybride oplossing (50% film, 50% papier) verkrijgbaar. Bloom guard is ook zeer geschikt voor machinale verwerking. Grote investeringen in nieuwe machines of verpakkingslijnen zijn niet nodig.

Natuurlijke verpakkingen, ook voor Hydroponics
Hydroponics is vrijwel overal ter wereld booming en zo ook het belang van bijpassende, natuurlijke verpakkingen. "We hebben aanvragen uit veel verschillende teeltlanden gekregen, of het nu Chili, IJsland of Griekenland is. Duurzaam verpakken houdt de gehele internationale AGF-sector bezig. Overal probeert men waar mogelijk over te stappen naar duurzame alternatieven in plaats van plastic verpakkingen.” Tegelijkertijd erkent men steeds meer het belang van productveiligheid en hygiëne, onderstreept Amende.

Geen verkleuring van sla of verpakking
Voordat de sla-verpakking daadwerkelijk op de markt werd gebracht, werd het concept meermaals aan uitvoerige tests onderworpen. Amende: "We hebben bijvoorbeeld een test bij veldsla uitgevoerd waarbij de sla onmiddellijk na de oogst verpakt en in de koelcel geplaatst werd. Na vijf dagen was er nog altijd geen noemenswaardige verkleuring op de sla noch op de verpakking." Inmiddels wordt de verpakking in meerdere landen gebruikt, onder meer bij diverse Oostenrijkse retailketens.


Links: Thomas Leithe en Olaf Amende tijdens de Fruit Logistica van dit jaar. 
Rechts: Diverse slasoorten blijven in de nieuwe Bloom Guard-verpakking significant langer vers, zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Langer vers in ‘ademend' papier
De sla-verpakking is geschikt voor de verpakking van zowel hydro-sla als 'normale' sla. Geheel naar wens van de klant kan de verpakking worden ontwikkeld en in 10 verschillende kleuren bedrukt worden. " Een natuurlijke verpakking van sla zorgt dat het natuurlijke gezonde aspect van sla benadrukt wordt. We ontwikkelen deze verpakking geheel in samenspraak met de klant, want we doen niet aan standaardisering", aldus Amende.

De verpakking wordt uit verstevigd, waterbestendig papier geproduceerd zonder gebruik te maken van beschermlagen. Amende: "Het papier onttrekt geen vocht van de sla, waardoor de sla zijn frisheid bewaart. Door de speciale structuur van onze verpakking ademt het papier als het ware en worden optimale voorwaarden voor het product gecreëerd. Zo behoudt de sla ook in het schap haar versheid."

Ongewone tijd vraagt om flexibiliteit
In deze ongewone tijd ontstaan er nieuwe wensen en eisen in de AGF-sector. Amende: “Juist nu waarderen onze afnemers onze flexibiliteit en kwaliteit. Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd op onze locaties in het Duitse Wickede en Bielefeld. Hier vinden de verpakkingen snel hun weg naar onze klanten. Ons bedrijf heeft dan ook al 130 jaar ervaring in het ontwikkelen en leveren van flexibele verpakkingen van Duitse kwaliteit.”

Voor meer informatie en/of monsters:
Olaf Amende (NL)
amende@weberverpackungen.de
mobiel: 0049 151 4627 3725

Thomas Leithe
leithe@weberverpackungen.de
mobiel: 0049 176 1180 9922


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven