Zelfo Technology onderzoekt verpakkingsmateriaal van de toekomst

"Wereldwijd gooien tomatentelers duizenden tonnen productafval per jaar weg"

Het bedrijf Zelfo Technology, dat in Schwedt, een gemeente in de Duitse deelstaat Brandenburg, een proeffabriek heeft, doet onderzoek naar het verpakkingsmateriaal van de toekomst. Plastic en oud papier zijn passé en maken plaats voor plantenvezels.

Oprichter en manager Richard Hurding beschrijft het uitgangspunt van het onderzoek: "Oud papier is een milieuvriendelijke grondstof, maar er is een te kort aan. Het grootste probleem is de kwaliteit van de papiervezels. Ze kunnen meestal maar tot zeven keer worden herbewerkt tot een stabiel product zoals een verpakking voor eieren."

Voor de wijnindustrie heeft Zelfo verpakkingen ontwikkeld waarin de flessen niet meer rammelen tijdens het transport. De productie van de grondstof begint met materiaal dat wordt verzameld uit afval, dat massaal vrijkomt tijdens de oogst van wijndruiven. Hurding kan zich soortgelijke testresultaten voorstellen met tomatenstengels uit de grotere kwekerijen. "Wereldwijd gooien tomatenkwekers duizenden tonnen productafval per jaar weg. Dit is een potentieel dat moet worden aangeboord."

De eerste testen zijn al aan de gang. Er worden kleine bakjes gemaakt van dit afval. Een ander voorbeeld van materiaalonderzoek bij Zelfo is riethooi uit het Lower Oder Valley National Park, omdat er veel van is en het heeft geen andere toepassingen.

Voor meer informatie:
Richard Hurding
Zelfo Technology GmbH
Am Wasserturm 1
16247 Joachimsthal
Duitsland
+49 (0)33361 64931
www.zelfo-technology.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven