Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 40 man besmet met corona op Canadese paprikakwekerij

Op de Canadese paprikakwekerij Greenhill Produce, gelegen in Kent Bridge Ontario, zijn een 40-tal medewerkers besmet geraakt met Covid-19. Geen van hen is in het ziekenhuis opgenomen omdat de geïnfecteerden alleen milde symptomen vertonen. Het vermoeden bestaat dat de uitbraak afkomstig is van een lokale persoon, waarna het virus zich heeft verspreid onder de seizoensarbeiders die tijdelijk op het teeltbedrijf wonen.

Testen
Greenhill Produce heeft zelf een persbericht uitgebracht, waarin staat dat alle 250 medewerkers zijn getest op Covid-19. Daarna is het aantal snel gestegen naar 40 bevestigde infecties.

"Er is niets belangrijker voor Greenhill Produce dan de gezondheid en veiligheid van ons personeel en de lokale gemeenschap," aldus Justin Geertsema, vice-president en algemeen directeur van de 125 hectare grote kas. "De getroffen werknemers maken deel uit van onze pool van seizoensarbeiders en wonen allemaal al minstens vier maanden tot maximaal 18 maanden in Chatham-Kent.

De getroffen medewerkers leven in twee van de zeven woningen op het terrein van Greenhill Produce. Zij zijn geïsoleerd volgens de coronarichtlijnen en instructies van de volksgezondheid. Het indammen van het virus en het herstel van onze medewerkers zijn onze topprioriteiten," besluit het bedrijf.

Zowel de ambtenaren van Chatham-Kent als de Ontario Greenhouse Vegetable Growers gaan ervan uit dat één seizoensarbeider is geïnfecteerd door een lokale persoon, waarna het virus zich gemakkelijk heeft verspreid onder de medewerkers die bij de kwekerij wonen.

Uitbraak ingeperkt
"De uitbraak wordt in bedwang gehouden, en alle personen die blootgesteld kunnen zijn, zijn gecontacteerd," zegt Dr. David Colby, Chatham-Kent's Medical Officer of Health. "Elk individu dat positief getest is of symptomen heeft gehad, is geïsoleerd. Alle personen waarmee ze in contact zijn gekomen, zijn door ons team op de hoogte gebracht, en zijn geïsoleerd en op symptomen gewezen."

CK Public Health bevestigt dat alle passende maatregelen ter bestrijding van infecties zijn genomen.

Publicatiedatum: