Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krijtseizoen is naar voren gehaald

Tholen - Ieder jaar wordt er een beroep gedaan op de flexibiliteit van de loonwerkers. Niets is zo veranderlijk als het weer. En dat gezegde is alles bepalend voor de planning. Alles? Nou, bijna alles. 

Dit jaar kreeg Machinaal Loonbedrijf Van Veldhoven te maken met nog een nieuwe factor: corona. Om de teelt te vertragen, moest de eerste laag krijt al in een veel vroeger stadium op het kasdek aangebracht worden voor de siertelers. Deze laag krijt is ook dikker dan  andere jaren.

Door het buiten houden van de zonnestraling ontwikkelen de planten trager en dus later. En dat is precies de bedoeling. Corona gooide roet in het eten wat afzet betreft. Met een laag krijt wordt de oogst, en dus, de afzet iets uitgesteld.


Diffuse coating op het dek van een kas met komkommers  

Groententeelt
Dennis van Veldhoven: "De meeste coatings zitten wel op het dek van de glasgroentenkassen alhoewel dat seizoen nog niet voorbij is. Voor de eerste helft van mei hebben we daar nog opdrachten voor in de planning staan."

Voor meer informatie:
Machinaal Loonbedrijf van Veldhoven BV
www.vanveldhoven.nl
info@vanveldhoven.nl
T.: 0174 51 32 02