Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Liefs op afstand? Fruitmand!

#vitaminechallenge: spontaan initiatief om zorgmedewerkers en lokale groentenwinkels te steunen

Tholen – Wat startte als idee om een fruitmand te sturen aan oud-minister Bruins die onwel werd tijdens een debat over de corona-uitbraak, is inmiddels uitgegroeid tot de #vitaminechallenge. Iedereen kan liefst op afstand in de vorm van een fruitmand sturen aan personen of instellingen die extra aandacht, liefde en vooral vitamines kunnen gebruiken.


Donatie aan Dijklander ziekenhuis met medewerking van Jan Swier groenten en fruit op de markt

Vanuit het platform omdatikjeliefvind.nl is het mogelijk om ofwel een persoonlijke fruitmand aan iemand te sturen ofwel mee te doen aan de #vitaminechallenge. Dan doneer je een bedrag aan een bepaald ziekenhuis of zorginstelling om het personeel een vitamineboost te geven. Motor achter dit initiatief zijn vier verplichte ‘thuiszitters’. “Wij komen niet uit de AGF-branche maar we geloven dat een fruitmand de beste manier is om iets liefs op afstand te combineren met een beetje extra weerstand. Daarom zetten we ons geheel belangeloos in voor mensen die een steuntje in de rug verdienen. Tot deze categorie behoren uiteraard artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en alle anderen die keihard aan het werk zijn in een ziekenhuis of een zorginstelling. Tegelijkertijd werken we samen met lokale AGF-ondernemers zonder beroep op hun marge zodat het mes aan twee kanten snijdt. Zij beloven wel de manden extra vol te stoppen”, vertelt Jessica die de pr van omdatikvindjelief.nl voor haar rekening neemt.


Donatie aan Bravis Ziekenhuis met medewerking van Neelisse groenten en fruit

Daarnaast zijn haar tijdelijke collega’s Robbert, Jonathan en Bas bezig met het regelen van het platform, de logistiek, contacten met AGF-specialisten de betalingen etc. Ze kennen elkaar van de studie technische bedrijfskunde. Hun studentenvereniging Curius ging ook als eerste de #vitaminechallenge don’t spread corona, #spread vitamins aan.

De #vitaminechallenge spreidt zich langzamerhand uit over Nederland. “We hadden helemaal geen verwachtingen maar het geeft wel een heel positief gevoel dat we nu 3 weken verder zijn en gestaag groeien naar het brengen van ongeveer 5 manden in de week naar ziekenhuizen en het initiatief breder hebben kunnen trekken naar het sturen van persoonlijke fruitmanden. Ook al moet je je houden aan social distancing, je kunt zo wel liefde en waardering verspreiden in de vorm van vitamines. Het is hartverwarmend om te zien wat het teweeg brengt. Ik hoop dan ook dat we 1 juni, dan stoppen we met dit initiatief, de meeste ziekenhuizen in Nederland hebben gehad. Ook hoop ik dat we de groentenwinkels zo een steuntje in de rug kunnen geven. Zij werken dagelijks keihard om ons van gezonde producten te voorzien, daarom willen wij hen ook extra onder de aandacht brengen”, besluit Jessica.


Donatie aan OLVG locatie West met mooi fruit van Groenteboer Yalclaf

Voor meer informatie
www.Omdatikjeliefvind.nl 
www.vitaminechallenge.com 
omdatikjeliefvind@gmail.com 
Facebook Omdatikjeliefvind