Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Crook (Ceravision Limited) 'vecht' om de markt te betreden:

"UV-B heeft grote voordelen voor gewassen maar wordt vergeten in de glastuinbouw"

"Planten die buiten worden gekweekt, gebruiken zowel UV-B als UV-A om hun genetische potentie te bereiken, met sterke smaken, kleuren, voedings- en medicinale waarde. Maar in kassen komt geen UV-B door het glas. Daarom smaken bijvoorbeeld tomaten uit een kas, minder goed dan tomaten die buiten zijn gegroeid."

Dit is tenminste de visie van Peter Crook van Ceravision. Het zal geen verrassing zijn dat het bedrijf UV-B groeilampen onderzoekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt. "Geen enkele andere commercieel verkrijgbare lampen, inclusief Leds, hebben zo'n intens UV-B vermogen. Dit heeft effect op de smaak en kwaliteit van gewassen in kassen." 

Combineren
Peter legt uit dat de wetenschap al een tijdje bezig is met het onderzoek naar UV-B, en dat dit onderzoek nu uitwijst dat UV-B inderdaad een enorm voordeel heeft. De UV-B en UV-A lichten, die Ceravision ontwikkelt, zijn toevoegingen, gemaakt om samen te werken met andere lichten zoals HPS en LED. 

"UV-B activeert de UVR 8 fotoreceptor bij 280-290 nm, om zo een impuls te geven aan terpenen, etherische oliën en flavonoïden die effect hebben op smaak, aroma, kleur, en de voedings- en medicinale waarden verhogen", zegt hij. "Het combineren van UV-A en UV-B met PAR groeilampen kan een sterkere, snellere vegetatieve groei opleveren en kortere gewascycli met een hogere kwaliteit en opbrengst."


UV420 vult PAR armaturen aan 

Hij zegt verder dat de combinatie kan bijdragen aan een biologisch ritme. "Omdat de UV-A/UV-B lampen resistentie tegen veel ziektes en plagen triggeren, verlagen ze de behoefte aan chemische gewasbescherming, en verlagen ze dus de residuen, wat een veiligere consumptie betekent.

Ten slotte wijst onderzoek uit dat UV-B post-harvest kan worden ingezet om secundaire metabolieten te verhogen en de houdbaarheid te verlengen. Het kan ook tussen gewascycli in ingezet worden om oppervlaktes te steriliseren en vrij te maken van ziektes (zoals grauwe schimmel) en plagen."


Plasma Growlight Unit

Markt betreden
"Op het moment zijn wij als jong bedrijf aan het 'vechten' om de markt te betreden, zeker in de huidige omstandigheden. Maar daarnaast moeten we ook de tuinbouwmarkt leren dat UV-B enorme voordelen heeft voor gewassen", legt Peter uit.

Het nieuwe UV420 armatuur is speciaal ontwikkeld om PAR groeilichten aan te vullen, voor een completer lichtspectrum, wat planten helpt hun genetische potentie te optimaliseren. "We hopen dat onze plasma groeilampen met een spectrum wat zowel UV-B, UV-A en blauw heeft een nieuwe wetenschappelijke toekomst kan bieden in de tuinbouwbelichting en dat kwekers hiervan kunnen profiteren."

Voor meer informatie:
Ceravision
Ceravision House
Sherbourne Drive
Tilbrook
Milton Keynes
MK7 8HX
United Kingdom
+44 (0) 1908 371463
info@ceravision.com
www.ceravision.com

Publicatiedatum: