coronacrisis voedt vraag naar voedselzekerheid

Particulieren vragen om groentezaden om te hobby tuinieren

"Door de coronacrisis zijn mensen meer thuis dan voorheen. We zien dat mensen als eerste hun huis opruimen of reparaties uitvoeren, waar ze nu de tijd voor hebben en ook nemen. Maar ook zien we een toename in de vraag van particulieren naar groentenzaden," zegt Heather Kibble van Sakata Seed America.

Zelfs als enkele van de huidige beperkingen worden opgeheven en mensen weer naar hun werk kunnen gaan, zal er waarschijnlijk minder geld te besteden zijn aan vrijetijdsactiviteiten zoals vakanties of dagjes uit. "In tijden van economische neergang hebben mensen de neiging om het hobby tuinieren te gebruiken als een activiteit om zich te ontspannen."

Kibble ziet nog een ander aspect, namelijk dat voedselzekerheid ook een reden is waarom het tuinieren populairder zal worden. "We waren gewend om alles te kunnen kopen wat we nodig hadden, maar de laatste zes weken beseften we dat het ook wel eens op zou kunnen raken. Mensen kunnen hun eigen groenten gaan verbouwen zodat ze verzekerd zijn van vers voedsel, dat ook nog eens financieel aantrekkelijk is."

Naast een stijging van het aantal bestellingen van zaden voor thuisgebruik, krijgt Kibble ook meer vragen over het inmaken en bewaren van groenten. Consumenten vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze augurken van komkommers kunnen maken en welke productsoorten geschikt zijn om te worden gedroogd om de houdbaarheid te verlengen.

"Het is ook interessant voor kinderen om te weten waar hun eten vandaan komt. Daarbij is tuinieren een leuke mogelijkheid om een keuze te maken uit een groot assortiment groenten, je kunt verbouwen wat je wilt."

Sakata biedt groentenzaden aan van rucola tot courgette en alles wat daartussen zit. De meest populaire artikelen voor deze tijd van het jaar zijn tomaten, paprika's, wortelen, radijzen, sla, courgette, pompoen en meloenen.

Voor meer informatie:
Heather Kibble
Sakata Seed America
Home Grown Division
+1 408 500 9692
hkibble@sakata.com
www.sakatavegetables.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven