Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PLUS

PlanetProof-actieweek helpt klant bewuste keuzes te maken

Een jaar geleden introduceerde PLUS een aantal On the way to PlanetProof gecertificeerde producten. Deze week organiseert de supermarktketen een actieweek om klanten zoveel mogelijk te attenderen op het keurmerk PlanetProof, dat bijdraagt aan een duurzamer assortiment en een betere wereld.

Sinds vorig jaar voldoet een breed assortiment zuivelproducten en kaas van het PLUS Huismerk en A-merken aan de criteria van On the way to PlanetProof. Daarnaast zijn aardappelen, groenten en fruit van Hollandse bodem gecertificeerd. Nu het keurmerk breed binnen het assortiment aanwezig is, organiseert de supermarktketen een speciale PlanetProof-actieweek. Hiermee wil PLUS haar klanten goed informeren over waar On the way to PlanetProof voor staat en stimuleren bewuste keuzes te maken. In deze week heeft PLUS aandacht voor het keurmerk in de folder, online en in alle winkels en zijn er diverse aanbiedingen. De actieweek voor PlanetProof loopt vanaf vandaag t/m 25 april 2020.

On the way to PlanetProof
Het keurmerk On the way to PlanetProof staat op producten die duurzamer zijn geproduceerd met aandacht voor natuur, milieu en klimaat. Boeren en tuinders die volgens de criteria van het keurmerk werken, investeren continu in een werkwijze die in balans is met de wereld om hen heen.

“Consumenten kunnen bij het boodschappen doen daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Door producten met het keurmerk kopen, steunen ze het werk dat boeren en tuinders doen om de productie te verduurzamen. Die steun is heel belangrijk om verduurzaming mogelijk te maken”, aldus Gijs Dröge, directeur van SMK, de organisatie die het keurmerk On the way to PlanetProof beheert.

Tuinders, telers en verwerkers spannen zich extra in voor onder andere een schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit en circulaire afvalverwerking en recycling. In een 'PlanetProof'-melkveehouderij werken boeren, zuivelondernemingen en kaasmakerijen aan meer duurzame energie en het terugdringen van CO2-uitstoot. Er is aandacht voor natuur door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken en meer ruimte voor bloemen en insecten te creëren. Aandacht voor de koe gaat gepaard met massageborstels, eigen ligbedden en weidegang.

Goed Eten uit gezonde ketens
PLUS staat voor Goed Eten dat afkomstig is uit gezonde ketens. De supermarktketen streeft ernaar om de productie en distributie van producten zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de omgeving en de positieve impact te vergroten. Om dit te realiseren, wordt intensief met leveranciers samengewerkt en naar de gehele keten gekeken. Dat werpt zijn vruchten af. PLUS is al zes jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland met een breed assortiment dat continu wordt verduurzaamd.

Publicatiedatum: