Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Robotica kan impact toekomstige virusuitbraken en mondiale dreigingen beperken"

Tholen - "Covid-19 raakt ons allemaal en wereldwijd ondervinden mensen de gevolgen van deze crisis. Het is onze stellige overtuiging dat we in deze tijd samen moeten werken om de meest dringende behoeften aan te pakken en tegelijk ook vooruit moeten kijken naar manieren waarop we de impact van dit soort bedreigingen in de toekomst kunnen beperken," zegt Richard Vialle, CCO en oprichter van Crux Agrobotics. Hij is ervan overtuigd dat automatisering en robotica de toekomst voor telers zijn.

Knelpunt voor schaalbaarheid
"Menselijke arbeid zal in toenemende mate een knelpunt vormen voor de schaalbaarheid omdat zij steeds duurder en schaarser wordt. Deze vorm van arbeid is bovendien niet 24/7 beschikbaar. In tegenstelling tot robots leveren mensen minder consistent werk af, zijn zij minder hygiënisch en moeten ze bij uitval worden vervangen en opnieuw worden ingewerkt met alle kosten van dien. Als we de in rap tempo groeiende wereldbevolking willen blijven voeden, dan is automatisering van cruciaal belang," legt Richard uit. 

Als antwoord hierop introduceerde Crux Robotics en KOAT in 2019 SortiPack Robotics. SortiPack is een modulair systeem voor het automatisch wegen, sorteren en verpakken van groenten en fruit. Dankzij het modulaire ontwerp van de machine, de optische technologie en zelflerende systemen voor wegen en sorteren, kunnen algoritmen worden hergebruikt. Grijptechnologie en verwerkingsconcepten kunnen per productcategorie of verpakkingstype worden geoptimaliseerd. 

"Met het oog op de huidige uitdagingen binnen de AGF-sector zullen we nog meer gaan investeren in onze SortiPack-robots," gaat Richard verder. "We zullen nieuwe businessmodellen ontwikkelen in samenwerking met de sector zodat nieuwe technologieën vlotter kunnen worden ingevoerd door betaling per maand of per gebruikte capaciteit, afgestemd op de huidige seizoensgebonden of variabele kosten. Om de haalbaarheid te kunnen valideren, zullen we onze faciliteiten voor het testen van de producten van marktspelers op onze robots verder uitbreiden."


Nodigt sector uit
Crux Agribotics nodigt de sector uit om samen te werken aan het innoveren, vormgeven en realiseren van kassen, pakstations en productiesystemen die bestand zijn tegen toekomstige virusuitbraken en mondiale bedreigingen. "Samen met telers, technische leveranciers en kassenbouwers kunnen we werken aan nog duurzamere voedselproductiesystemen. We nodigen hen uit om deel uit te maken van onze ontwikkeling en samen lessen te trekken uit deze crisis. We zijn van mening dat deze crisis de mogelijkheden tot samenwerking zal versnellen evenals de noodzaak voor automatisering. Het is deze conclusie die ons heeft gemotiveerd te investeren in R&D voor robotica, computer vision en deep learning consistente, hygiënische en schaalbare processen voor de AGF-sector te kunnen ontwikkelen, een sector waar de afhankelijkheid van menselijke arbeid kan worden geminimaliseerd tot een acceptabel en beheersbaar niveau."

Crux Agribotics
Crux Agribotics ontwikkelt, levert en ondersteunt automatische weeg-, sorteer- en verpakkingsrobots met optische en machine-/deep learning-software. Crux Agribotics richt zich op de automatisering van processen binnen de agrarische/tuinbouwsector samen met haar zusterbedrijf KOAT, dat complete systemen voor materiaalverwerking en interne logistiek levert aan telers over heel de wereld. Crux Agribotics is een snelgroeiende onderneming die wereldwijd verkoop- en servicekantoren opricht. Momenteel vindt de dienstverlening plaats vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven en wordt er gewerkt aan de oprichting van een servicepunt in Ontario, Canada. 

 

Voor meer informatie:

Charlotte Jannes
Crux Agribotics
Freddy van Riemsdijkweg 8
5657 EE Eindhoven
T: +31 6 42190626
E: charlotte.jannes@kindtechnologies.nl
W: www.cruxagribotics.com  

Publicatiedatum: