Verzoek collectieve zuivering Westland onder Crisis- en herstelwet te brengen

Glastuinbouw Nederland, het hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Westland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland werken aan de ontwikkeling van een collectieve zuivering voor gewasbeschermingsmiddelen, waarbij de emissies van tuinders worden gezuiverd op een afvalwaterzuivering van het hoog-heemraadschap. De gemeente Westland heeft het verzoek gedaan om de zuivering onder de Crisis- en herstelwet te brengen.

Genoemde collectieve zuivering kan eind 2022 operationeel zijn. Dit is later dan de formele wettelijke termijn van 1 januari 2021. Om deze ontwikkeling juridisch toch mogelijk te maken, vraagt de gemeente Westland aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de zuivering aan te merken als innovatief experiment onder de Crisis- en herstelwet. De provincie Zuid-Holland heeft laten weten de aanvraag van de gemeente te ondersteunen.

Maatwerk verlenen
De gemeente Westland vraagt op basis van de 22e tranche van het Besluit uitvoering Crisis- en Herstelwet om het project AWZI Nieuwe Waterweg aan te wijzen als innovatief experiment. De uiterlijke termijn van 1 januari 2021 zoals genoemd in van het Activiteitenbesluit Milieubeheer zou voor dit project moeten wijzigen in 1 oktober 2022. Daarmee kan het bevoegd gezag de gelegenheid worden gegeven om maatwerk te verlenen tot oktober 2022.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven