Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Online dorpsplein’ doet goede zaken tijdens coronacrisis

Omzetten vliegen in korte tijd omhoog

Tholen - Naar € 25.000 omzet in dik 14 dagen. Sinds de start van het Digitale Dorpsplein www.dorpsplein-genemuiden.nl van versspeciaalzaken waaronder De Lange Puur Natuur is de totale online omzet op 9 april in recordtempo van € 0 tot boven de € 25.000 gestegen. "Tot nu toe al een groot succes, de animo voor ons product. En het mooie is, veel nieuwe klanten 👍", aldus De Lange Puur Natuur. 

Omzet dorpsplein Genemuiden, bron: Shopforce

In Zwartsluis is op 15 maart 2020 via sociale media gestart met de digitale marketingcommunicatie van www.dorpsplein-zwartsluis.nl en is tot en met 10 april een gezamenlijke online omzet gerealiseerd van meer dan € 33.000. Na Zwartsluis en Genemuiden zijn recentelijk ook Delden (www.dorpsplein-delden.nl)  en Oegstgeest (www.dorpsplein-oegstgeest.nl) live gegaan. Niet alleen detaillisten kunnen zich aansluiten. Shopforce biedt in Pijnacker-Nootdorp een korte keten oplossing, door het aanbod van lokale boeren, tuinders, ambachten, supermarkt en andere winkels op het digitaal dorpsplein te bundelen. 


Tuinders die zich aansloten bij het korte keten initiatief Pijnacker-Nootdorp, bron: Shopforce

“Door de coronacrisis is het digitaliseren van dorpen en steden in een stroomversnelling gekomen. Dat geldt nadrukkelijk ook voor het aantal online bestellingen bij lokale verswinkels. Vorige week zagen we een groei van maar liefst 1400 procent van het aantal online bestellingen voor bakkers, slagers, groentewinkels, viswinkels en kaas- en delicatessenwinkels ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar", aldus Matthijs de Graaf van Shopforce™, het digitale systeem achter de online platforms. "De winkels die collectief op een digitaal dorpsplein staan, scoren beduidend beter dan alleen op een eigen online plek. Er is duidelijk een behoefte vanuit de consument om online in de buurt te kunnen winkelen. Als het maar gemakkelijk is. En dat is het!” 

Meer en meer bakkers, slagers en groentespecialisten trekken digitaal nieuwe klanten en realiseren hogere omzetten doordat ze vanwege de coronacrisis versneld hun producten en aanbiedingen collectief online zijn gaan vermarkten én veelal ter plekke zijn gaan bezorgen. "Voor consumenten bieden de lokale online platforms bestel- en betaalgemak. Ook de beschikbare brengservice wordt enorm door klanten gewaardeerd. Bovendien wordt de gezamenlijke plaatselijke beleving als saamhorig en loyaal ervaren", aldus Shopforce. 

Schaalbaar en betaalbaar
"Shopforce biedt een schaalbaar en betaalbaar lokaal e-commerce platform voor middenstanders in en rond dorpen en steden die nu nog slechts een versnipperde online winkelervaring bieden. Door de offline winkelbeleving te vergroten met volledig online bestel- en betaalgemak, haal- en brengservice en een unieke lokale ervaring via de collectieve ‘digitale dorpspleinen’, kunnen kleine zelfstandige ondernemers zich gezamenlijk profileren, nieuwe klanten aan zich binden en ieders omzet laten groeien." 

Toekomstbestendig winkelgemak
"De kleine zelfstandige ondernemers zijn gezamenlijk met een digitaal dorpsplein niet alleen coronabestendig maar ook toekomstbestendig om te kunnen blijven concurreren met grootwinkelbedrijven. Via het Shopforce-platform kunnen versspeciaalzaken al snel binnen enkele dagen het gehele lokale assortiment collectief online hebben." 

Voor meer informatie
Shopforce
Matthijs de Graaf
T: 06 55 78 49 28
matthijs.de.graaf@shopforce.nl
www.shopforce.nl
www.stichtingdigitaledorpspleinen.nl