Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael de Visser, Fruitshop:

"Spaans en Italiaans product (te) duur, het verschil met supermarkten is nu niet te maken"

Tholen – De 6 kassa’s op de markt in Middelburg blijven draaien en de klanten staan in de rij te wachten om te kunnen ‘Fruitshoppen’. Toch gaan de verkopen een stuk minder hard dan andere jaren. “We missen ongeveer 50% van de omzet omdat er geen Duitse toeristen zijn”, vertelt Michael de Visser, eigenaar van Fruitshop. Daarnaast liggen de prijzen voor Spaans en Italiaans product zo hoog dat Fruitshop daarin het verschil met de supermarkten onmogelijk kan maken. Gelukkig is de zon gaan schijnen….


Bij Fruitshop op de zonovergoten markt in Middelburg is het een stuk rustiger nu Duitse toeristen niet naar de Zeeuwse kust komen 

Met 2 grote markten, 2 winkels die 7 dagen per week open zijn (en nog 2 winkels op komst) zetten de Fruitshops dagelijks heel wat AGF weg. Tot twee weken terug waren dat vooral appels, bananen en sinaasappelen, nu de zon is gaan schijnen lopen de aardbeien, frambozen, blauwe bessen, asperges en slasoorten goed. Dat komt goed uit want met name het Spaans en Italiaans product is vanwege de coronacrisis erg duur en dan lukt het niet meer om het verschil te maken met hun belangrijkste concurrent: de supermarkt.


Deel van het team van Fruitshop

Michael: “Normaal gesproken zijn wij goedkoper maar doordat supermarkten nog contracten hebben lopen tot eind april zijn zij nu goedkoper. Voor de prijzen waarvoor supermarkten deze producten verkopen, kunnen wij nu niet inkopen.” Pink Lady die uit Italië komt, is daarom deze dagen niet beschikbaar bij Fruitshops, die zijn ruim een euro duurder dan anders.

Impressie coronamaatregelen op de markt in Middelburg

Fruitshop moet dus extra hard hun best doen om klanten tevreden te houden in deze periode. Dat betekent ook extra werk want de klanten gaan met een karretje Fruitshoppen en elk karretje wordt gedesinfecteerd, ook is het aantal klanten in de kraam tot een maximum beperkt. “Het is extra werk maar ook leuk om te doen en het geeft veel voldoening om klanten te kunnen blijven helpen met verse producten. Doordat de zon gaat schijnen, verschuift de voorkeur van consumenten. Ze pakken nu liever aardbeien mee dan een sinaasappel. De aardbeien zijn ook aan de prijs maar wel iets zakkende nu”, besluit Michael.


Fruitshop winkel in Goes is onlangs verbouwd, over een aantal maanden opent er een tweede vestiging


Voor optimale belevering werd onlangs een nieuwe bakwagen aangeschaft in de kenmerkende zwart/wit/rode huisstijl

Met frambozen en zachtfruit kan Fruitshop het verschil met de supermarkt momenteel wel maken 

Fruitshop
Michael de Visser
Notestraat 39
Goes
T: 06 22572822
michael@fruitshop.nl 
www.fruitshop.nl