Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Todd Phillips, directeur P.L. Light Systems:

"Nieuwe kansen voor telers van voedselgewassen"

“We zijn ervan overtuigd dat er zich nieuwe kansen zullen aandoen voor telers van voedselgewassen, nu de toeleveringsketens grondig onder de loep zullen worden genomen in de nasleep van de pandemie. Door pandemie was de vraag niet alleen groter dan het aanbod in bepaalde gebieden van de keten, maar in veel gevallen was er ook geen plan B om op terug te vallen.

Daarom zullen handelaren en distributeurs op zoek gaan naar manieren om de voedselzekerheid in de hele toeleveringsketen te versterken. Daarnaast zal men zich gaan richten op kortere doorlooptijden en een naadloze toegang tot de lokale productie waar mogelijk", aldus Todd Phillips, directeur van P.L. Light Systems.

De moeilijkste tijden leiden tot de grootste kansen
De Covid-19-situatie ontwikkelt zich snel en volgens Todd is de enige zekerheid daarin dat we in de komende weken en maanden geconfronteerd zullen blijven worden met onzekerheid en nieuwe uitdagingen. “Zowel op een persoonlijk en professioneel niveau ben ik niet immuun voor de zorgen die er zijn. Maar ondanks de continue stroom van slecht nieuws in de media herinner ik mezelf eraan dat het vaak de moeilijkste tijden zijn die leiden tot de grootste kansen.”

Hij spreekt uit persoonlijke ervaring en legt uit hoe hij de overgang van de traditionele gedrukte media naar een on-demandmodel meemaakte tijdens de recessie. “Nadat ik mijn situatie goed had beoordeeld, heb ik mezelf beloofd dat ik mijn levensonderhoud nooit meer zou laten afhangen van de levensduur en stabiliteit van een bepaalde sector.”

Lokale voedselproductie
Todd kreeg de kans om actief te worden in de voedselsector en ging werken bij P.L. Light Systems, een bedrijf dat verlichtingsproducten voor de tuinbouw levert. “Dit was mijn kans om onderdeel uit te maken van een sector die gericht is op de duurzame productie van vers, lokaal geteeld voedsel voor de lange termijn. Daarnaast vindt er in de afgelopen jaren een verschuiving plaats waarbij mensen hun voedselproducten binnen 25 kilometer van hun woonplaats willen kopen.

Ook willen ze weten dat de producten duurzaam en verantwoordelijk zijn geteeld, zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit heeft de vraag vergroot naar bedrijven die onze lokale toeleveringsketen ondersteunen. Deze betrokkenheid lijkt nu nog belangrijker. Bij P.L. Light Systems ondersteunen we de telers met trots zodat de consument kan vertrouwen op verse, voedingsstofrijke producten in bijna elke gemeenschap in Canada en de VS.”


Todd Phillips

Nieuwe kansen
“We leven ontzettend mee met de bloementelers, waarvan velen enorme verliezen hebben geleden als gevolg van de maatregelen rondom COVID-19. Maar we geloven ook dat er zich nieuwe kansen zullen voordoen voor telers van voedselgewassen,” zegt Todd, refererend aan de lokale productie van groentes. “Er zal meer worden geïnvesteerd in de duurzame landbouw en agrarische sectoren, er zal meer ondersteuning komen vanuit overheden en consumenten zullen meer vragen naar gezond en duurzaam geteeld voedsel.”

Hij legt uit hoe de pandemie ook laat zien hoe kwetsbaar telers zijn als er onderbrekingen plaatsvinden in hun productie en ze afhankelijk zijn van buitenlandse inkopers en medewerkers. “Veel nieuwe kassenbouwprojecten of uitbreidingen zijn met spoed stopgezet toen vluchten werden geschrapt en Europese consultants en bouwmedewerkers niet meer naar Noord-Amerikaanse locaties konden reizen. Tegelijkertijd hebben veel leveranciers van apparatuur last van enorme onderbrekingen in hun toeleveringsketen omdat ze hun producten in het buitenland laten vervaardigen. Hierdoor kunnen ze hun klanten geen producten leveren.”

Hij voegt daaraan toe dat de telers die ervoor hadden gekozen om voor belangrijke apparatuur samen te werken met een Noord-Amerikaanse leverancier (zoals P.L. Light Systems) nu een enorm voordeel hebben. “Niet alleen zijn ze verzekerd van een betrouwbare levering van kwaliteitsproducten, maar ze hebben ook toegang tot lokale service en ondersteuningsteams. Ons team van experts (inclusief lichtplanners, productieteam, klantenservice en technische ondersteuning) evenals onze lokale regionale verkoopmanagers staan ten allen tijde klaar om onze klanten te ondersteunen en mogelijke problemen in Noord- en Zuid-Amerika zo snel mogelijk op te lossen. Ons eigen succes is uiteindelijk afhankelijk van het succes van onze klanten.”

Todd vertelt dat het bedrijf op de hoogte is van de uitdagingen voor telers en dat ze hun klanten voor en tijdens en na de aanschaf van hun producten blijvend willen ondersteunen. “Als je kiest voor ons product, dan kies je ook voor gemoedsrust, omdat je weet dat je te maken hebt met een gevestigd, lokaal bedrijf dat lokale service en ondersteuning biedt, vooral op de momenten dat je dit het meest nodig hebt. Dit doen we al sinds 1981.”

Blijf groeien, zegt hij. “Ik leid al heel lang met trots een buitengewoon team, maar in deze onzekere tijden ben ik ongelooflijk onder de indruk van hoe iedereen deze uitdaging heeft aangepakt. Onze medewerkers worden gemotiveerd door hun verantwoordelijkheid richting de lokale telers en de kans om een verschil te maken in deze onzekere tijden. Ze werken hard om ervoor te zorgen dat de klanten alle ondersteuning krijgen die nodig hebben om te blijven groeien, zowel nu als in de toekomst.”

Lees het volledige artikel hier.

Voor meer informatie:
P.L. Light Systems
info@pllight.com
www.pllight.com

 

Publicatiedatum: