Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy De Meyer, Demargro

"Voor €2,50 per punnet kun je goed aardbeien verkopen"

Tholen – “Het Belgische aardbeienseizoen is losgebarsten. Er zijn mooie volumes beschikbaar en de kwaliteit is op dit moment heel erg goed, omdat ze goede groeiomstandigheden hebben gehad. Mooi weer overdag en koude nachten”, vertelt Guy De Meyer van Demargro. “Ook de prijzen vallen relatief mee. €2,50 per punnet is een prijs waaraan je goed kunt verkopen."


Nieuwe oplegger Demargro met zachtfruit onder het merk 'Fruits l’excellence'

Normaal exporteert Demargro erg veel aardbeien naar Frankrijk, maar vanwege de lockdown en de maatregelen die ze hebben genomen, door markten te verbieden, is het dit jaar qua aardbeien wat minder. “In andere jaren werden er ontzettend veel aardbeien verkocht op allerlei stads- en parochiemarkten, maar dat kan dit jaar helaas niet doorgaan”, aldus Guy.

“Tevens heeft men in Frankrijk opgeroepen om enkel lokale producten te kopen om de Franse telers te steunen. Hoewel dit zeker geen verkeerd initiatief is, worden wij als exporteur een beetje buiten spel gezet. Gelukkig is de vraag naar aardbeien zo groot dat er niet genoeg Frans product is om aan de vraag te voldoen. Ook is de prijs van de Franse aardbeien dermate hoog, dat er alsnog Belgische aardbeien nodig zijn”, besluit De Meyer.

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
+32 (0)51 74 70 75
guy.de.meyer@demargro.be       
www.demargro.be