"al met al zien we de komende maanden wat positiever in"

From Boer creatief met pesto

Tholen - Het was een pijnlijke noodkreet medio maart: “We kunnen 15.000 kroppen sla per dag nu niet meer kwijt”. Tachtig procent van de afzet van From Boer, het slateeltbedrijf van Arjan en Leonard Boer, viel weg. Dat probleem is niet volledig opgelost, maar met het ontwikkelen van een nieuw product (pesto) is niet stilgezeten. 

De pesto, pesto From Boer, ontstond in samenwerking met receptontwikkelaar Little Miss Artichoke. “Voor elke 100 gram pesto is 75 gram sla nodig, dus we hebben hier een mooie voorraad liggen”, aldus Leonard Boer. “Bovendien is onze pesto veel langer houdbaar, zeker als je het inmaakt op grootmoederswijze.”

Blij met alle beetjes
Na de eerste twee moeilijke weken is de afzet voor de slatelers gelukkig wel iets verbeterd. "Met name naar de retail hebben we iets extra af kunnen zetten. Afnemers proberen na onze oproep wel om wat extra te doen of alternatieven te zoeken, maar dat valt niet altijd mee.

Af en toe gaat er wat extra naar een snijderij, maar ook dat lost het niet op, al helpen alle beetjes. Wij zijn daar ook heel blij mee, maar hebben toch besloten om met wat producten te switchen naar alternatieven waar de afzetverwachting positiever is."  

Productie op grote schaal
Op de vraag of er zich al een producent heeft aangemeld om hun pesto op grote schaal te produceren, wordt nuchter gereageerd: “Voorlopig zijn we blij dat zelfs onze buurvrouw die gewone pesto niet lekker vindt, genoot van onze pesto! Maar als er een leverancier zich aandient, gaan we daar uiteraard serieus over nadenken. 80% verliezen van je afzet is namelijk nogal wat."


Leonard en Arjan Boer

Positief blijven denken
Het recept is voor de pesto is openbaar en kan door iedereen overgenomen worden. Wel doet From Boer een warme oproep aan restaurants in de buurt. Mochten zij na corona een keer iets anders dan de traditionele pesto van basilicum willen serveren, dan willen Arjan en Leonard graag het hoofdingrediënt verzorgen.

En ook los van de pesto kijken de ondernemers vooruit. "Al met al zien we de komende maanden wat positiever in. We blijven positief denken en proberen ons er zo goed mogelijk doorheen te slaan. Zeker met het oog op het nieuwbouwproject in Dinteloord. Daar kijken we erg naar uit. Mede daardoor zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet", besluit Leonard. 

Voor meer informatie:
From Boer
www.fromboer.nl  
info@fromboer.nl 

Arjan Boer
arjan@fromboer.nl
0653946193

Leonard Boer
leonard@fromboer.nl 
0651115080


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven