Hoe je een bovenliggend transportbandensysteem bouwt

Een nieuwe video van Ultimation Industries laat zien aan producenten, distributeurs en anderen, hoe een bovenliggend transportbandensysteem wordt gebouwd. Hiermee wordt gebruik gemaakt van verticale ruimte boven de werkruimte die vaak niet gebruikt wordt. 

Bovenliggende transportbanden kunnen worden gebruikt om producten te verzetten, buffers te creëren en producten achter elkaar aan te leveren in een productieproces. Het meestgebruikte type gebruikt een ketting in óf een dichte baan óf open onder een I-balk en wordt aangedreven door een motor met versnellingsbak. De producten, die moeten worden verzet, hangen op aan wagens die vastzitten aan de ketting. Sommige systemen kunnen individuele ladingen aan tot 115 kilo. Dit maakt ze ideaal voor grote productievolumes of assemblagewerkzaamheden. 

"Klanten gebruiken transportbandsystemen om productiviteit te verhogen, letsel te verminderen en tegen schade te beschermen," zei Richard Canny, de directeur van Ultimation Industries. "Bovenliggende transportbanden kunnen door productielocaties waar mensen niet kunnen komen, bijvoorbeeld door ovens en cellen waar robots werken."

Naast het creëren van customized producten voor assemblage, biedt Ultimation voedselveilige systemen en materiaal oplossing voor vertical farming bedrijven. Het bedrijf is recent verbreed met kleinere, 'quick ship' producten en systemen die worden verkocht via hun website en op Amazon. 

Bekijk de video hier op de website van Ultimation

Voor meer informatie:
Ultimation Industries
15935 Sturgeon St.
Roseville, Michigan 48066-1818, USA
Tel: +1 (586) 771-1881
info@ultimation.net 
www.ultimationinc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven