Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog van Anton Goosen, partner bij Quistor FoodQLoud

"Juist nu is het tijd voor een ERP-implementatie"

Veel bedrijven zijn hard getroffen door de COVID19-crisis, schrijft Anton Goosen, partner bij Quistor FoodQLoud in zijn blog. Zo ook sommigen binnen onze doelgroep: de voedingsmiddelenindustrie. Waar voor foodbedrijven, die leveren aan de wholesale & retail sector de business niet al te ver inzakt en soms zelfs groeit, is het voor partijen die aan de horeca leveren momenteel een hard gelag.

De afgelopen weken zagen we allemaal prachtige initiatieven ontstaan die tonen hoe veerkrachtig wij kunnen zijn bij tegenspoed. Wij zagen horeca- en andere groothandelaren in no-time webshops optuigen om ook B2C te kunnen leveren, vooral in het vers-segment. Alhoewel deze initiatieven waarschijnlijk niet de gebudgetteerde omzetten zullen rechttrekken, helpen ze bedrijven wel bij het realiseren van (vaak) lang uitgestelde groeiplannen.

‘Je belangrijkste krachten zijn nu beschikbaar, maak er dan ook gebruik van’
Eén van de projecten die vaak vooruitgeschoven wordt omdat het te druk is, is een ERP-implementatie. Het stond al zo lang op je agenda. Dus: waarom zou je dat niet NU doen? Je belangrijkste krachten (de kerngebruikers) zijn nu beschikbaar. Gebruik ze nuttig en zorg ervoor dat je sterker uit deze crisis komt.

Daarnaast zijn sommige ERP-pakketten in een soort van Cloud vorm beschikbaar. De meeste natuurlijk niet als echte public-cloud oplossing. FoodQloud voor Oracle NetSuite is dat wél, als volledige 100% cloud applicatie beschikbaar. En voor AGF-groothandelaren hebben we een zeer uitgebreide out-of-the-box variant beschikbaar, inclusief Partij Administratie.

Je kerngebruikers kunnen vanaf elke locatie hun deel van het project realiseren zolang er maar een internet connectie beschikbaar is. Zolang de kinderen eten hebben, online hun lessen kunnen volgen, Netflix voor ze beschikbaar is en je buurman niet drie keer per week z’n tegels staat schoon te spuiten kunnen je kerngebruikers prima aan het project werken. Overigens kunnen ook de kerngebruikers gewoon online NetSuite lessen volgen.

Remote projecten, niets nieuws voor ons
Bij Quistor doen we sinds 2005 al remote internationale projecten van grote omvang. Onze infrastructuur en onze methode van werken is hier compleet op ingericht en onze mensen zijn veteranen in het succesvol managen van projecten op afstand. Zo werken wij al heel lang met Skype-for-Business, SharePoint, Teams en andere vergelijkbare tools. Vanuit kantoor, vanuit huis of vanuit welke locatie dan ook. Kwestie van plannen, afspraken maken en deze nakomen.

Ik geef toe, persoonlijk contact is en blijft soms belangrijk. Maar het ziet er naar uit dat die 1,5 meter samenleving nog een ruime tijd zal worden doorgezet, dus daar moeten we allen mee aan de slag.

Momenteel zijn onze consultants volledig remote vanuit huis te Nederland, Spanje en Tsjechië bezig met een aantal FoodQloud implementaties. Bijkomstig voordeel: geen extra reiskosten en ze werken veel frisser en effectiever aan het project omdat ze niet eerst twee tot vier uur in een auto of vliegtuig hoeven te zitten!

Faseren met een schaalbare applicatie
We roepen met z’n allen al jaren dat we moeten faseren met een ERP-implementatie om de druk op de operatie en de mentale toestand van de projectleider te sparen. Toch kiezen we steeds weer voor een big-bang-achtig scenario. Waarom? Start met de basis. Per bedrijf verschilt natuurlijk wat de ‘basis’ impliceert. Ons advies: begin eest met de boekhouding plus inkoop, verkoop en voorraadbeheer. Als deze basis staat pak je daarna CRM, Productspecificaties, Webshop of Kwaliteitsmanagement aan. Afhankelijk van hoe de restricties die met de COVID19-crisis gepaard gaan kun je daarna richting de werkvloer gaan met Productie of WMS.

NetSuite is de meest complete, schaalbare en modulaire cloud-oplossing die er momenteel beschikbaar is. Tijdens fase 1 hoef je nog niet te betalen voor functionaliteit uit fase 4. Modules schaf je aan op het moment dat je ze nodig hebt en niet eerder. Voor de diensten in elke fase bieden wij ook een afgebakende scope en prijs aan.

Financiering van het project
Nu hoor ik je denken: ‘klinkt allemaal top. NetSuite Cloud licenties betalen okay… maar er komt nu ook minder geld binnen en NetSuite moet wel geïmplementeerd worden. En de implementatie is typisch een grote post. Kan ik dat dan ook financieren?’ Ja hoor, zelfs voor de implementatie kosten zijn er financieringsmogelijkheden om zo de kosten van de implementatie over een langere periode uit te spreiden.

Dus: als het kan, doe het nu, dit is ook het uitgelezen moment ervoor. Wij helpen je daar graag bij, ook met de financiering van het project. Zo komt jouw bedrijf compleet strijd-klaar uit de crisis zonder je cashflow direct te raken.

Voor meer informatie:
www.foodqloud.com 
agoosen@quistor.com 

Publicatiedatum: