Betere luchtkwaliteit in kas met luchtbehandelingskast

Nu de hele wereld vecht tegen de verspreiding van het coronavirus, is de tuinbouwsector wellicht de belangrijkste sector op de planeet geworden," aldus het team van Timfog, een Turkse leverancier van kasapparatuur. Juist nu heeft het bedrijf een nieuwe luchtbehandelingskast op de markt gebracht, speciaal ontworpen om schimmels, bacteriën en virussen in de kas tegen te gaan en onder controle te houden.

De kast bevat een droogmiddel-rotor en een brander. Het systeem is gebaseerd op het principe waarbij de lucht wordt aangezogen en verwarmd met behulp van de vaste zeolieten droogmiddel-rotor. De rotor wordt verwarmd tot 150 graden Celsius door regeneratielucht zodat de vochtige lucht wordt gedroogd en terug wordt gestuurd naar de locatie in de kas waar de lucht vandaan kwam. In dit proces worden schimmels, bacteriën en virussen gedood.

Betrouwbare omgeving en werkplek
"We hebben berekend dat 99,9% van de schimmels, bacteriën en virussen worden gedood," aldus de Timfogtechnici. "De machine is uitgerust met een hygiënemodus, inclusief HEPA-filters. Omdat de kast zo compact is, is het eenvoudig samen te stellen en is het energieverbruik heel laag. De kast zal er mede voor zorgen dat er een betere opbrengstkwaliteit is en niet alleen een betrouwbare tuinbouwomgeving bieden, maar ook een betrouwbare werkplek."

Voor meer informatie:
Timfog

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven