Bladgroenten oogsten met traploos snijsysteem

Gemechaniseerd bladgewassen oogsten kan al jaren, maar toch blijven er nieuwe technische snufjes aan oogstmachines toegevoegd worden. Dari Ecomeccanica, een Italiaanse machinebouwer, voegt nu een traploos snijsysteem toe, waarmee het mogelijk is om producten met een variabele hoogte van 0,5 tot 20 centimeter te oogsten.

Hierdoor kan volgens Alberico Durso, directeur van het in Eboli gevestigde bedrijf, schoon en nauwkeurig met vermindering van plantenresten worden gesneden. "De plantenresten vallen niet meer op de grond en het gebruik van een snoeimachine is niet meer nodig, dus dat scheelt tijd en geld."

De oogstmachines zijn niet-hydraulisch aangedreven, zoals hier de ELL-E oogstmachine, rood label EIMA 2012

"Dankzij het automatische toevoersysteem kan de machine comfortabeler worden aangedreven en kan er gemakkelijker worden geoogst: in feite kan de bestuurder gewoon versnellen en/of afremmen en de machine blijft gewoon door oogsten."

"De machine heeft een continu vermogen van 10 uur, met de mogelijkheid om deze te verlengen tot 12 uur door middel van een acculader op de machine. Bovendien is het mogelijk om de voorwaartse snelheid elektronisch te regelen via een eenvoudige console," legt Francesco Roselli, mede-oprichter van Dari Ecomeccanica, uit.

"Bovendien is het, dankzij de elektrische keuzeschakelaar plus een dubbele lade voor de terugwinning van niet-geselecteerde producten, mogelijk om de hoeveelheid afval tijdens het oogsten aanzienlijk te verminderen."

Productafvallade

Dari Ecomeccanica, in 2018 opgericht als een spin-off van Durso. De machines van Dari zijn uitgerust met zowel tractie als volledig elektrische aandrijving. "De afwezigheid van het hydraulische systeem betekent een gezondere oogst en schoner product", zijn Roselli en Durso overtuigd.

Het Dari Ecomeccanica team

Hulpdienst op afstand 
Roselli: "Dari Ecomeccanica houdt zich niet alleen bezig met de verkoop van de machines, maar verhuurt ze ook op korte en lange termijn en biedt on-site assistentie aan haar klanten. Het is mogelijk om de machines aan te passen aan individuele wensen en teeltomstandigheden.

Bovendien zullen we vanaf september 2020 onze klanten ook volgen met een hulpdienst op afstand. Wij denken ook aan een e-commerce oplossing voor degenen die geïnteresseerd zijn in onze producten, om hen te voorzien van onze reserveonderdelen waar dan ook ter wereld."

Voor meer informatie:
Dari Ecomeccanica Srl
Viale Corno D'Oro ,SS 18 km 77
84025 Eboli (SA)
Italië
+39 0828 301068
info@dariecomeccanica.com
www.dariecomeccanica.com
Facebook


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven