Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brabantse Wal Asperges te koop langs afslag 30 aan A58

Coronaproof verkoop: Asperges en aardbeien aan de stok in de drive-thru

Tholen - Nieuw is het niet, populair is het wel: verse producten van het land kopen zonder je auto uit te hoeven. Het op McDonald's geïnspireerde verkoopconcept bewijst ook succesvol te zijn voor versproducten, getuige de bekendheid van de Aardbeien Drive-In J & B in Uden. Corné Ooms van de Brabantse Wal past dat concept toe voor de verkoop van Brabantse Wal Asperges via de Asperge drive-thu Brabantse Wal. Hij is druk bezig met het creëren van nieuwe verkoopkanalen omdat de belangrijkste afzetmarkten de (Brabantse) horeca en Belgische kopers weg zijn gevallen.

Corné Ooms voor de Asperge drive-thru Brabantse Wal

Gisteren werd in Hoogerheide, waar Corné de drive-thru heeft opgesteld op de oude carpoolplaats, bij afslag 30 aan de A58 bij Korteven officieel geopend door de wethouder en burgemeester van de gemeente Woensdrecht. De gemeente wilde maar wat graag meewerken aan het initiatief. Binnen een dag was de vergunning geregeld en Corné kreeg ook nog eens een Blik van waardering voor het initiatief, een bemoedigingsprijs van de gemeente.

Aan de stok
Aspergeliefhebbers kunnen vanuit hun auto op borden zien wat er te koop is, naast asperges in diverse klassen zijn ook eieren, beenham, kersen en diverse aardbeien(traktaties)  te koop. Na de bestelling biedt de verkoper met een stok de pinautomaat aan en vervolgens krijgt de klant ook de bestelling met de stok aangeboden. De asperge drive-thu gaat zeven dagen per week open van 11.00 tot 19.00 uur.

"Met corona moet je innovatief en creatief zijn”, zegt de Ossendrechtse teler over het initiatief naar het voorbeeld van de Udense aardbeien drive in die zo populair is dat er lange wachttijden ontstaan. Hij hoopt dat er in West-Brabant ook zoveel animo is. Er zijn asperges genoeg en ook hebben de telers in West-Brabant genoeg stekers. Corné: "We zijn allemaal relatief kleine telers en werken onderling goed samen."


Corné (r) met burgemeester (l) en wethouder van de gemeente Woensdrecht

Corné is positief over de afzet van de asperges. Veel telers van Brabantse Wal asperges hebben een eigen verkooppunt en naast de Drive-Thru zijn er nieuwe afzetpunten gevonden, waaronder twee Belgische slagers en een Putse vishandel en een lokale Albert Heijn.

Drive-thru crew

 

Voor meer informatie
Brabantse Wal bv
Corné Ooms
Molenstraat 60
4641 BE Ossendrecht
+31(0)6 51 263 606
corne@brabantsewalbv.nl 
www.brabantsewalbv.nl