Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demo's met bestuiversluikjes

Bee Vectoring Technologies gaat van start met tests in Marokko. In dat land ziet het bedrijf kansen voor hun bestuivingssystemen. "Een potentiële partner die zich al jaren op de Marokkaanse markt bevindt, zal een testprogramma uitrollen bij vier verschillende gewassen: aardbeien, frambozen, blauwe bessen en tomaten," kondigt het bedrijf aan. 

Arealen
"Marokko heeft een glasteeltareaal van 26.000 hectare", weet Ashish Malik, directeur van het bedrijf. "Uit onze eerste onderzoeken hebben we ongeveer 3000 hectare aardbeien, 2000 hectare frambozen, 2000 hectare blauwe bessen en 6000 hectare tomaten 'ontdekt'. Dit zijn allemaal goede markten voor ons, maar de mogelijkheden zijn waarschijnlijk nog veel groter dan dat.

Aanzienlijke exporthoeveelheden naar de EU, de oostkust van de VS, Rusland en Afrika zorgen ervoor dat dit een belangrijke markt is met enorme mogelijkheden voor BVT. Marokkaanse telers zijn goed op de hoogte van het gebruik van hommels bij deze gewassen, zodat deze markt perfect bij ons aansluit."

Groei in zachtfruit
Marokko's klimaat geeft het land een duidelijk teeltvoordeel omdat ze 10 maanden per jaar zachtfruit kunnen telen. Aardbeien zijn op het moment het belangrijkste gewas, maar in de laatste paar jaar heeft er een enorme toename plaatsgevonden in de productie van blauwe bessen en frambozen. BVT zal in het zomerseizoen beginnen met demonstraties en daarna steeds wanneer de tomaten, aardbeien, blauwe bessen en frambozen bloeien in het jaar dat volgt. 

“Deze grootschalige demonstraties zijn de eerste stap van BVT op de weg naar commercialisatie in Marokko. Ook vormen ze de basis voor het in gebruik nemen van nieuwe teelttechnologie," vervolgt Malik. "Ons natuurlijke precisiesysteem vervangt chemische gewasbeschermingsmiddelen door biologische alternatieven direct bij de gewassen te brengen door middel van commercieel geteelde bijen."

Voor meer informatie:
Bee Vectoring Technologies International Inc.
T: (647) 660-5119
info@beevt.com
www.beevt.com

Publicatiedatum: