Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse tomatenteler H2Orto:

"Tegen extra vraag bovenop contractafspraken hebben we 'nee' moeten zeggen"

“De afgelopen maanden hebben we ons assortiment uitgebreid. Naast trostomaten, die ongeveer 65% van het totale assortiment beslaan, hebben we ook cocktail- en cherrytomaten en cherrytrostomaten. Alle rassen zijn van  hoge kwaliteit", aldus Alessio Orlandi van het Italiaanse teeltbedrijf H2Orto dat op 12 hectare teelt op substraat teelt. 


Alessio Orlandi en Filippo Fiorini

De kas in Ostellato (Provincie Ferrara) is het vlaggenschip van het bedrijf. Op dit moment zijn de prijzen voor alle rassen normaal voor de tijd van het jaar. “We hebben bijna uitsluitend vaste contracten en daarom zijn de hoeveelheden en de prijs stabiel. Maar we hebben ook veel verzoeken ontvangen die boven onze productiecapaciteit lagen en helaas konden we hier niet aan voldoen.” 

De binnenzijde van de kas

Door de huidige situatie met corona lopen de kosten voor de teler op. Tot op heden heeft de teler die extra kosten niet aan klanten doorberekend. "De medewerkers gaan om de 15 minuten in groepen van 5 de kas in om zo met inachtneming van de regels te kunnen werken. Gelukkig zijn de kassen ruim opgezet en waren er weinig tot geen grote aanpassingen nodig.” 

Nieuwe verpakking van H2Orto

Met betrekking tot de afzet benadrukt Orlandi dat de Italiaanse groothandelsmarkten in een eerste fase wisselende verzoeken had. Hetzelfde gebeurde in Duitsland en Oostenrijk, maar dan met een vertraging van 15 dagen in vergelijking met Italië. Nu is de situatie genormaliseerd en zijn de verzoeken weer vrij regelmatig.

Voor meer informatie:
Alessio Orlandi - Sales manager
H2ORTO  
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara)
Tel.: +39 0533 57411
Email: alessio.orlandi@f-gh.it 
Web: www.h2orto.it 

 

 

 

Publicatiedatum: