Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De jongens van Het Vitamientje incasseren inbraak

Tholen – De jongens van Het Vitamientje gaan door waar anderen stoppen. Deze slogan moeten ze in de afgelopen weken meer dan waarmaken. Als gespecialiseerde horecaleverancier lieten ze zich niet vellen toen horecagelegenheden vanwege corona hun deuren moesten sluiten, maar veerden direct op met succesvolle verkoop aan particulieren. Dat ontging ook laffe inbrekers niet die afgelopen week alle kostbare digitale infrastructuur stalen, de kluis leeghaalden en een enorme ravage achterlieten. “We moeten door”, vertelt een aangeslagen vitamineboy Raymond Wintjes.

Ray en Jo het powerduo achter Het Vitamientje

Het Vitamientje plaatste de beelden op social media in de hoop dat de daders zo snel mogelijk gepakt worden. Het Vitamientje schakelde een aantal jaar geleden op volledig papierloos werken en investeerde in telefoons, iPads en terminals om volledig digitaal de orders te kunnen verwerken. De dieven hebben deze hele infrastructuur meegenomen en enorme vernielingen aangebracht. “Echt een drama, we proberen nu te redden wat er te redden valt”, vertelt Raymond. “Wij waren keihard bezig om nog iets van deze periode te maken en dat is helaas een oneerlijke strijd, wederom. Maar we gaan en moeten door en zoeken de power om er weer tegenaan te gaan.”

Het ‘kanonnenharde’ team van Het Vitamientje ging na de inbraak meteen verder met waar ze gebleven waren. De winkel gaat open en de nieuwe boxen en groenten en fruit gaan online om alle particuliere klanten die ze hebben weten te vinden, te bedienen. Dat lukt mede door de kracht van social media waarop de boys van Vitamientje door het posten van humoristische filmpjes volop aanwezig zijn. Dat staat gezien de toestand op het bedrijf helaas even op een lager pitje. Heel jammer want juist die hilarische filmpjes zijn een hit op social media en worden veel gedeeld waardoor ook andere bedrijven zich via Het Vitamientje in de kijker kunnen spelen en er leuke samenwerkingen ontstaan. “We werken inmiddels samen met ander plaatselijke leveranciers die hun producten in onze winkel  leggen. Ook mogen we een ballonvaart en auto gaan weggeven”, vertelt Raymond.


Het succes bij particulieren smaakt naar meer, de verkoop van groenten en fruitboxen blijft zeker bestaan. “Dat is een gat in de markt en levert ons direct geld o. Ook de verkoop in de loods loopt goed op vrijdag hadden we ruim 350 klanten, veel van hen kopen ook voor andere mensen in. Op dit bedrijventerrein is particuliere verkoop niet toegestaan maar doordat wij de zaken zo goed en streng hebben aangepakt, toegang tot de winkel is gereguleerd, wij lopen samen met klanten door de loods en pakken alles voor hen in en leggen dat bij hen in de auto, heeft de gemeente ons tijdelijk toestemming gegeven. We hopen dat we dat kunnen voortzetten, zeker nu we door de inbraak extra hard getroffen zijn.”

Voor meer informatie
Raymond Wintjens
Het Vitamientje bv
Veilingweg 31
6247EP Gronsveld
Tel: +31 (0) 43 4084151
Fax: +31 (0) 43 4087312
raymond@hetvitamientje.nl  
www.hetvitamientje.nl